Отборът на Тотнъм победи Бърнли с 1:0 в мач от

...
Отборът на Тотнъм победи Бърнли с 1:0 в мач от
Коментари Харесай

Страхотен гол на Поро прати Тотнъм напред за ФА Къп

Отборът на Тотнъм победи Бърнли с 1:0 в мач от третия кръг за ФА Къп. Педро Поро вкара същински гол-красавец, с цел да донесе успеха на " шпорите ".

Така лондончани не престават напред и ще играят в 1/16-финалите на шампионата.В 5-ата минута Бренън Джонсън получи отличен дълъг пас, с който съумя да нахлу в наказателното на Бърнли. Той се оправи с един бранител, само че втори се притече на помощ и спря футболиста на Тотнъм, който завоюва единствено ъглов удар. " Шпорите " обаче не се възползваха задоволително добре от статичното състояние.

Две минути по-късно Одобер опита да изненада стража на домакините Викарио с изстрел от отдалеченост. Шутът му обаче бе ориентиран право във вратаря, който без проблеми мазета.

Добра опция се откри пред Тотнъм в 10-ата минута. Ричарлисон бе изведен, той обаче стреля неопределено. Секунди по-късно топката още веднъж се озова в Бренън Джонсън по левия фланг. Той съумя да влезе във вътрешността и нанесе удар с десния си крайник от границата на наказателното, който бе рисков, само че въпреки всичко стражът на гостите се оправи.

В 27-ата минута пристигна най-хубавият късмет за Бърнли. Амдуни комбинира със съотборник, което го остави очи в очи с вратаря на Тотнъм. Той обаче се забави, а в последна сметка даже стреля над напречната греда.

В 52-ата минута Бентанкур пое чудесно на гърди на границата на наказателното и стреля. Шутът му обаче не бе толкоз добър като първото му допиране и той прати топката високо над задачата.

В 69-ата минута домакините имаха искания за дузпа, откакто имаше контакт сред Бренън Джонсън и състезател на Бърнли, след което футболистът на Тотнъм се озова на земята в противниковото наказателното. Главният арбитър остави играта да продължи, а малко по-късно обстановката бе прегледана от ВАР, само че решението на терен остана.

" Шпорите " поведоха в 79-ата минута. Тогава Педро Поро открадна топката и напредна, след което реши самичък да приключва. Той насочи същински снаряд от ръба на наказателното поле, а стражът на Бърнли единствено можеше да изгледа топката, която влезе в далечния ъгъл на вратата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР