Отборът на Рома победи за втори път през този сезон

...
Отборът на Рома победи за втори път през този сезон
Коментари Харесай

Рома за втори път порази Аталанта

Отборът на Рома победи за повторно през този сезон Аталанта – 1:0 в мач от 28-ия кръг на италианското състезание по футбол. И още веднъж Тами Ейбрахам обезпечи триумфа на римските вълци с попадението си в 32-ата минута. Така с по-добър баланс Рома изпревари Аталанта и е пети в класирането, като и двата тима имат по 27 точки.

Жозе Моуриньо още веднъж не беше на пейката, защото е осъден. Но макар неналичието му Рома стартира интензивно срещата и единствено след три минути игра Джанлука Манчини удари с глава от корнер и прати топката в горната греда. Но имаше резултат и от намесата с върха на пръстите на Хуан Мусо на вратата на гостите.

След това гостите от Бергамо можеха да изравнят, като на първо време Давиде Дзапакоста стреля в навън. А след него Алексей Миранчук искаше дузпа поради бутане от Никола Залевски, само че съдията не се повлия от претенциите му.

В 32-ата минута Ейбрахам откри резултата. Матео Песина подаде на Рик Карсдорп, след което топката стигна до Никола Дзаниоло и той трансферира топката сред централните бранители. Англичанинът стреля и макар намесата на Мусо, съумя да прати топката в мрежата. Малко по-късно домакините стигнаха до нов гол, който обаче беше анулиран поради засада на Дзаниоло.
През второто полувреме Аталанта не съумя да сътвори кой знае какви проблеми за Руи Патрисио и завършват четвърти мач в последните си седем срещи без да вкарат гол. Накрая Мерах Демирел получи добра топка, само че ударът му с глава беше слаб. Украинецът Руслан Малиновски се беше устремил към португалския вратар на Рома с топка в крайници и беше спрян с цената на червен картон от Хенрих Мхитарян. Мартен Де Роон от Аталанта също в добавеното време беше отхвърлен с картони.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР