Отборът на Рилски спортист (Самоков) записа нова победа в Националната

...
Отборът на Рилски спортист (Самоков) записа нова победа в Националната
Коментари Харесай

Рилски спортист излъга Берое

Отборът на Рилски състезател (Самоков) записа нова победа в Националната Баскетболна Лига, откакто се наложи при семейството си на Берое (Стара Загора) със 79:77 (19:11; 20:22; 16:26; 24:18).

Еван Раванел беше най-резултатен за спечелилите - 18 точки, а Димитър Маринчешки се отличи с " дабъл-дабъл " - 13 точки и 12 битки.

Филип Виденов вкара 18 точки за старозагорци, а Александър Янев добави 16 точки.

Първите пет минути на дуела бяха равностойни, като двата тима си размениха водачеството общо три пъти, само че по-късно домакините от Самоков се активизираха и до края на интервала поведоха с осем точки - 19:11.

В началото на втория интервал момчетата на Людмил Хаджисотиров стигнаха до двуцифрен задатък - 21:11 след панер на Маринчешки. Оттук до края на първото полувреме баскетболистите на Рилски състезател съумяха да поддържат преднината си, само че в самия край гостите се активизираха и стопиха част от изоставането си - 33:39.

Баскетболистите на Берое започнаха чудесно второто полувреме и за по-малко от две минути стигнаха до цялостен поврат - 40:39. Последваха минути на разменено превъзходство, в които водачеството смени притежателя си на няколко пъти, а след 30 минути игра старозагорци водеха с 59:55.

В началотона заключителните 10 минути почитателите в зала " Арена Самоков " станаха очевидци на нов поврат след тройки на Бозов и Маринов - 65:62 в интерес на Рилски състезател. Гостите от Стара Загора направиха всичко по силите си, с цел да си върнат водачеството, само че противникът им показва висока централизация в решителните моменти и се поздрави с успеха - 79:77 в интерес на Рилски състезател.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР