Отборът на Португалия се класира за полуфиналите на европейското първенство

...
Отборът на Португалия се класира за полуфиналите на европейското първенство
Коментари Харесай

Португалия обърна и разгроми десетима от Италия и спечели група А на Евро 2023 по футбол за младежи до 19 г.

Отборът на Португалия се класира за полуфиналите на европейското състезание по футбол за младежи до 19 години в Малта. В дуел от втория кръг на група А, „ мореплавателите “ реализираха победа след поврат от 0:1 до 5:1 над състава на Италия.

„ Скуадра Адзура “ откри резултата на стадион „ Сентенари “ в малтийския град Та‘ Кали в 6-ата минута, когато след късо осъществяване на ъглов удар Луис Хаса центрира в наказателното поле на „ мореплавателите “, където на далечната греда Лупа Липани с глава се разписа във вратата на стража Гонсало Рибейро.

Португалия изравни резултата десетима минути преди края на първата част. След неточност в изнасянето на топката от страна на италианската защита, топката стигна до Карлос Борхес отляво в пеналтерията на Италия, който насочи доста неакуратен изстрел по земя, който се получи като подаване към непокрития Родриго Рибейро и нападателят от близка отдалеченост не сбърка за 1:1.

Ситуацията за състава на Алберто Болини се утежни минута преди финалния съдийски сигнал за първото полувреме, когато голмайсторът Липани бе изпъден от игра с пряк червен картон за нарушаване против Густаво Са.

„ Червено-зелените “ направиха цялостен поврат в 57-ата минута точно посредством Са, а в 68-ата минута Габриел Браш се разписа с глава в долния ляв ъгъл на вратаря Давиде Мастрантонио, откакто засече с глава центриране от ъглов удар.

Крайният резултат оформиха Уго Феликс с гол в 89-ата минута и Жоао Гонсалвеш с попадение в първите секунди на петминутното добавено време на мача.

В класирането Португалия е водач с актив от 6 точки, на три пункта пред втория Италия. Третото място заема селекцията на Полша без точков актив, а на дъното с най-лоши индикатори са домакините от Малта.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР