Новият шампион на Франция Пари Сен Жермен малко помрачи тържествата

...
Новият шампион на Франция Пари Сен Жермен малко помрачи тържествата
Коментари Харесай

Домакинската загуба от Тулуза помрачи шампионските празненства на ПСЖ

Новият първенец на Франция Пари Сен Жермен малко помрачи тържествата по спечелването на трофея, откакто в последното си домакинство за сезона загуби с 1:3 от Тулуза. Това е едвам второ проваляне за отбора на Луис Енрике, които през седмицата трябваше да одобряват и отпадане от Борусия (Дортмунд) на полуфинал в Шампионската лига.

Тимът от френската столица получи шампионската купа и златните медали от френската Лига незабавно след края на дуела.

Но все пак, те си остават на върха със 70 точки от 32 мача, като до края би трябвало да гостуват на Мец, на Ница в шампионата, преди да пътуват до стадион " Пиер Мороа " в Лил, където на 25-и май ще срещнат Лион във финала за Купата на страната. На 6 точки зад тях е Монако, който също е наясно с крайното си класиране.

" Тази загуба малко скапе настроението за празненството по случай купата. Разочаровани сме, въпреки да сме първенци и преди този мач. Но не е прелестно да падаш пред лична аудитория. Трябва да се замислим върху това, което се случи, и да не позволяваме отсега нататък сходни разочароващи резултати вкъщи. Още повече, тъй като не подхожда на първенци ", разяснява нападателят на " парижани " Осман Дембеле пред телевизия " Канал Плюс " след края на срещата.

Монако затвърди 2-ото място с триумф над Монпелие с 2:0 като посетител, а головете през второто полувреме осъществиха Касим Уатара и Юсуф Фофана. Така " принцовете " си подсигуряваха завръщане в Шампионската лига на есен за първи път от сезон 2018/19 насам, поради нова неверна стъпка на приятната изненада досега Брест.

" Бретанците " даже сдадоха 3-ото място, откакто направиха 1:1 в петък вкъщи с коравия отбор на Реймс, който преди три седмици спъна и Ница с 0:0.

Лил измести Брест от 3-ата позиция по голова разлика, откакто се оправи в Нант с 2:1. Голмайсторът на шампионата - канадецът Джонатан Дейвид блесна с нови две попадения, като беше прецизен в 8-ата и в 11-ата минута. В последния 34-и кръг Лил приема към този момент подсигурилия си място в Лига Европа тим на Ница и при триумф ще влезе непосредствено в груповата фаза на Шампионската лига.

Лориен се сбогува с елитния си статут, откакто падна с 1:3 при визитата на Марсилия и остана на предпоследното 17-о място, с 26 точки. Пред тях е Мец с 29 и малко по-добра голова разлика, който може да остане на мястото за плейоф и при минимално проваляне в идващия финален кръг.

" Марсилци ", за които два гола вкара Пиер-Емерик Обамеянг, са на 8-о място с 47 точки и имат повече теоретични шансове за квотата за Лига на Конференциите, за която спорят също по този начин Ланс и Лион с по 50.
 ПСЖ - Тулуза 1:3 в мач от Лига 1
Тулуза вгорчи последния мач на Мбапе с екипа на ПСЖ на " Парк де Пренс "

" Виолетовите " реализираха поврат и се постановиха с 3:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР