Отборът на Маями Хийт надигра със 111:108 като гост Денвър

...
Отборът на Маями Хийт надигра със 111:108 като гост Денвър
Коментари Харесай

Маями удари Денвър в мач №2 от спора за титлата и изравни серията

Отборът на Маями Хийт надигра със 111:108 като посетител Денвър Нъгетс във втория мач сред двата отбора от финалната серия в НБА и по този метод изравни общия резултат в конфликта за купата.

" Горещите " започнаха по-силно дуела и в хода на първата четвърт съумяха да отворят разлика от 11 точки при 21:10, само че още преди нейния край баскетболистите на Денвър редуцираха пасива си на единствено три пункта при 23:26.

Нъгетс продължиха с по-добрата си игра и във втората част, като в един миг съумяха да поведат с 50:35, само че до почивката Маями понижиха част от изоставането си и тя пристигна при 51:57 от тяхна позиция.

Тази разлика се резервира и след подновяването на играта, а преди финалната четвърт домакините водеха с 83:75.



В заключителната четвърта четвърт обаче Маями Хийт изцяло обърна развоя на срещата и в един миг даже поведе с 12 точки при 107:95. Баскетболистите на Денвър обаче съумяха да се приближат единствено на три пункта при 106:109. В последната минута от срещата две точни осъществявания на Бам Адебайо направиха резултата 111:106 в интерес на " горещите ", само че панер на Никола Йокич още веднъж понижи разликата единствено на три при 111:108. Последва пропуск на Джими Бътлър, който даде късмет на Нъгетс да вкарат мача в продължения, само че Джамал Мъри пропусна от тройката и успеха остана за Маями.

За спечелилите най-резултатен стана нигериецът Гейб Винсънт с 23 точки, а Бам Адебайо добави 21.

От другата страна звездата на Денвър Нъгетс завърши с " дабъл-дабъл " - 41 точки и 11 битки, само че даже това не оказа помощ на неговия отбор да завоюва и втория мач от финалната серия в НБА.

Битката за трофея в НБА продължава с два дуела в Маями на 8 и 10 юни (четвъртък и събота) рано сутринта българско време. Играе се до четири победи от седем срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР