Отборът на Марица (Пловдив) се сбогува с надеждите си за

...
Отборът на Марица (Пловдив) се сбогува с надеждите си за
Коментари Харесай

Марица се сбогува с професионалния футбол след загуба от Ботев

Отборът на Марица (Пловдив) се сбогува с очакванията си за оцеляване във Втора лига, откакто загуби семейството си на Ботев (Гълъбово) с 2:1 в среща от 29-ия кръг. Пловдивчани се нуждаеха от трите точки в днешния дуел, само че два бързи гола на някогашния футболист на “пиратите” Рангел Абушев пречупиха стремежа им. Юношата на Локомотив (Пловдив) осъществя двата си гола в границите на 2 минути, отбелязвайки в 12-ата и 14-ата минута. Почетното попадение за Марица осъществя Свилен Щерев от дузпа в 78-ата минута. Така пловдивският тим остана на 14-ата позиция с актив от 30т. и от идващия сезон ще играе в третото равнище на българския футбол. Ботев (Гълъбово) пък се изкачи на 6-ата позиция в групата.

Двубоят стартира вихрено за гостите от Ботев (Гълъбово), които нанесоха своя удар в границите на 2 минути. Първо в 12-ата минута Рангел Абушев осъществя с глава, засичайки положително центриране от ъглов удар, а единствено 120 секунди по-късно още веднъж юношата на Локомотив (Пловдив) се възползва от груба неточност в отбрана на “пиратите”. Трябва да отбележим, че Абушев стартира кариерата си в мъжкия футбол точно на стадион “Марица” до захарната фабрика в Пловдив, ставайки голмайстор на отбора едвам на 19 години. Успокоени от удобната си преднина, гостите от Гълъбово понижиха темпото. В 35-ата минута Димитър Юруков бе оставен непокрит в дребното наказателно поле, само че ударът му прелетя над вратата.

В 44-ата минута Рангел Игнатов стреля с глава, само че бранител на Ботев (Гълъбово) почисти от голлинията. Втората част стартира по-силно за “пиратите” и още в 48-ата минута удар на Джунейт Яшар бе избит в ъглов удар от Хоссин Лагоун. В 78-ата минута Свилен Щерев върна очакванията на Марица за освен това в дуела след тъкмо изпълнена дузпа. Десет минути преди края гостите страничния дирек на вратата зад Кирил Акалски. В добавеното време на срещата Марица означи изравнително попадение посредством Джунейт Яшар, което бе анулирано поради засада. Така пловдивчани изгубиха шансове за оцеляването си във Втора лига и от идната акция ще играят в третото равнище на българския футбол.

Втора лига 29 кръг, неделя 13 май  Марица (Пловдив) 1:2краен резулат  Ботев (Гълъбово)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР