Отборът на Манчестър Сити ще заведе дело в опит да

...
Отборът на Манчестър Сити ще заведе дело в опит да
Коментари Харесай

Манчестър Сити завежда дело срещу УЕФА

Отборът на Манчестър Сити ще заведе дело в опит да спре УЕФА от вероятно наказване с изваждане от Шампионската лига поради финансови нарушавания, оповестиха английски медии. Сити, който отбрани купата си във Висшата лига, е под заплаха от изваждане от най-престижния европейски клубен шампионат, откакто УЕФА проверява евентуално нарушение на финансовия феърплей от страна на „ жителите “.

Разследването стартира през март след изказвания, че Сити, чиито притежатели са основани в Абу Даби, са скрили приходите от повишени търговски покупко-продажби, с цел да изпълнят условията на УЕФА по отношение на разноски. Според „ Daily Telegraph “, първенците на Премиършип са се обърнали към Спортния трибунал в Лозана преди идното решение за присъда от правосъдния състав на Органа за финансов надзор на УЕФА.

Според информациите, правосъдният състав евентуално няма да отсъди против заключенията на основния проверяващ Ив Летерме, който стартира следствието и се счита, че е предложил гранда да бъде изхвърлен от Шампионската лига. Това би оставило възпитаниците на Пеп Гуардиола отвън най-престижния европейски клубен шампионат за акцията през 2020-2021. Но от Сити ще се опитат да се преборят с УЕФА и да потвърдят своята непорочност.

От клуба към момента не са коментирали възможното дело, само че преди този момент обявиха, че препращането към правосъдната власт „ подценява обстоен набор от неоспорими доказателства, предоставени от Манчестър Сити “. Тимът, който прибави към сбирката си през сезона ФА Къп и Карабао Къп за невиждан домакински требъл, добави, че обвиняванията са „ изцяло неверни “ и че има „ неоспорими доказателства “ в поддръжка на клуба. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР