Отборът на Макларън обяви, че ще представи своя болид за

...
Отборът на Макларън обяви, че ще представи своя болид за
Коментари Харесай

Макларън представя новия си болид в същия ден като Астън Мартин

Отборът на Макларън разгласи, че ще показа своя болид за сезон 2023 във Формула 1 на 13 февруари. В същия ден това ще стори и отборът на Астън Мартин, който разгласи това по-рано.

Освен Макларън и Астън Мартин досега министър председателите на своите нови коли са оповестили още отборите на Алфа Таури, Ферари и Алпин. Алфа Таури ще даде началото на министър председателите на 11 февруари в Ню Йорк, само че упованията са тогава италианският екип да покаже единствено новите си цветове, само че не и AT04, който съвсем несъмнено ще бъде показан директно преди началото на предсезонните проби в Бахрейн на 23 февруари.

Ферари ще вдигне покривалото на своята нова кола на 14 февруари на „ Имола “, когато ще организира и първия от разрешението си за годината кино дни, с цел да направи първи инспекции на системите на колата. Два дни по-късно Алпин ще показа A523.

Пилоти на Макларън през 2023 година ще бъдат Ландо Норис и Оскар Пиастри, който ще направи своя дебют във Формула 1. Австралиецът заменя сънародника си Дениъл Рикардо във втория кокпит на отбора от Уокинг.

Предсезонните проби във Формула 1 за 2023 година ще се проведат на пистата „ Сахир “ в Бахрейн сред 23 и 25 февруари. Седмица по-късно трасето в Близкия изток ще одобри и първия старт за сезона, за Гран При на Бахрейн.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР