Отборът на Лудогорец постигна категорична победа с 4:0 над Берое

...
Отборът на Лудогорец постигна категорична победа с 4:0 над Берое
Коментари Харесай

Лудогорец разгроми Берое в Стара Загора

Отборът на Лудогорец реализира безапелационна победа с 4:0 над Берое в Стара Загора. Точни за триумфа на първенците бяха Бърнард Текпетей, който се разписа на два пъти, Игор Тиаго и Матиас Тисера.

Със извоюваните три точки разградчани се приближиха на единствено една от водача ЦСКА 1948. Тимът на Анте Шимунджа обаче е с цели два мача по-малко от „ алените ”.

Двубоят в Стара Загора с напън за гостите от Разград, като още в 6-ата минута Лудогорец стигна до доста преференциална обстановка за гол. Серджио Падт изпрати дълга топка в половината на домакините, Рик Джонатан овладя и изведе отляво Игор Тиаго. Нападателят на „ орлите ” напредна и с удар по диагонала се опита да тормози Караджов. Вратарят на домакините обаче бе на мястото си и избави. Малко по-късно Караджов се намеси доста добре и след отдалечен шут на Бърнард Текпетей.

Четвърт час след началото на дуела пристигна и първото противоречиво състояние. Игро Тиаго бе изведен чудесно по левия фланг, напредна доста добре и откакто настройки топката на десния си крайник, стреля мощно по диагонала. След рикошет топката излезе в корнер, само че изненадващо Железов отсъди засада при паса към Тиаго. Телевизионните повторения демонстрираха, че обстановката е доста тънка, само че в тази ситуация ВАР нямаше по какъв начин да се намеси.

Следващата забавна обстановка в срещата бе основана от Каули Оливейра. Атакуващият състезател на гостите получи на границата на наказателното поле и стреля технично в горния десен ъгъл на вратата, само че Караджов с майсторство мазета в ъглов удар. Берое отговори с отдалечен шут на Спас Георгиев, който обаче не затрудни по никакъв метод Серджио Падт.

В 34-ата минута Лудогорец осъществя във вратата на Берое посредством Бърнард Текпетей, само че голът не бе зачетен поради засада. Ситуацията бе прегледана с ВАР, а решението на Железов бе доказано. Така резултатът се резервира неизменен.

Три минути преди почивката Текпетей още веднъж вкара топката в мрежата, само че още веднъж бе отсъдена засада против него при паса на Каули Оливейра. Футболистите на гостите даже не стачкуваха, защото засадата на нападателя бе явна.

Втората част стартира с състояние за домакините от Стара Загора. Симеон Мечев получи късмет да стреля по диагонала, само че прати топката много настрана от вратата.

Лудогорец съумя да излезе напред в резултата още в идната офанзива. Серджио Пад извърши навън, пращайки топката в предни позиции. Игор Тиаго се опита да играе с топката, само че не съумя. Коженото кълбо попадна в Текпетей зад защитата на домакините, той напредна и стреля мощно към вратата. Караджов докосна топката, само че не съумя да я отклони отвън рамката на вратата и позволи първото попадение в срещата.

Лудогорец продължи да нападна по-настоятелно като Каули Оливейра и Игор Тиаго пропуснаха положителни положения.

В 63-ата минута домакините стигнаха до най-чистата си обстановка в мача. Резервата Стив Траоре бе изведен зад защитата на гостите, овладя добре и стреля, само че Серджио Падт сподели класа и съумя да резервира вратата си суха.

В минутите до края на срещата първенците бяха отборът, който напълно диктуваше събитията на терена и разумно стигна до нови попадения, с които си обезпечи трите точки в мача.

Игор Тиаго усили преднината на разградчани с тъкмо осъществяване в 74-ата минута. Бърнард Текпетей открадна топката от Симеон Мечев отляво, напредна с няколко метра и откри Тиаго във вратарското поле, а за нападателя не остана нищо друго, с изключение на да насочи топката в мрежата за 2:0

В 78-ата минута резултатът набъбна на 3:0 в интерес на Лудогорец. Бърнард Текпетей бе изведен зад отбраната на Берое отдясно, финтира с лекост Караджов и на празна врата се разписа, с цел да реши всичко в дуела под Аязмото.

Все отново до края разградчани съумяха да се разпишат още един път, а този път прецизен бе Матиас Тисера в 81-ата минута.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР