Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:0 в първи полуфинален

...
Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:0 в първи полуфинален
Коментари Харесай

ЦСКА попадна в синия капан! Левски матира армейците и докосва финал за Купата на България

Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:0 в първи полуфинален дуел от шампионата за Купата на България.

" Сините " направиха огромна крачка към заветния конфликт за трофея, откакто през днешния ден справедливо се поздравиха с дълго чакан триумф над столичния противник. Големият воин за символичните посетители се споделяше Серджиу Буш, който на два пъти се разписа в мрежата на някогашния си отбор и се трансформира в първия чужденец, вкарвал и за " сини " и за " червени ". Вечерта можеше да бъде още по-запомняща се за тарана, който бе близо и до хеттрик, само че топката кацна върху напречната греда.

 Снимка 350182
Източник:

Селекцията на Делио Роси нанесе своите удари при започване на двете полувремена, а по-късно съумя да спре стремежа на своя конкурент със постоянна игра в защита. ЦСКА пък по този начин и не можа да компенсира неналичието на куп съществени футболисти, отежнявайки до последна степен задачата си за реванша след две седмици. Големият дебитор на " армейците " се споделяше Рафае Енрике, който на няколко пъти пропиля доста преференциални обстановки.

В другия полуфинал, който се игра през вчерашния ден, Ботев победи Славия с 2:1 на Коматево.

 Ботев (Пд) победи Славия с 2:1 в първи полуфинален дуел за Купата на България
Ботев скапе 105-годишния празник на Славия, само че " белите " фантазии за край остават живи

Голям екшън на Коматево, мачът можеше и да не приключи

След две минути на националния стадион, тимът на ЦСКА беше този, който сътвори първото забавно състояние в мача. Рубен Пинто опитва центриране към Рафаел Енрике, който от своя страна не съумя да се пребори за позиция с Милош Цветкович, а това пък увенча ударът му на неуспех.

 Снимка 350192
Източник:

И въпреки, че офанзивите на ЦСКА бяха тези, които носеха по-голяма заплаха при започване на мача, то точно тимът на Левски беше този, нанесъл първия огромен удар по реномето на историческия си конкурент. " Сините " проведоха бърза контра, която продължи с пас по крилото за Обертан. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед не изгуби време и мигновено насочи остро подаване в полето на " армейците ". Александър Дюлгеров закъсня да покрие добре позиционирания Серджиу Буш и румънецът с изстрел от близко наказа някогашния си клуб за 0:1!

По този метод таранът стана първият чужденец в историята, който се е разписвал в дербито с екипите и на Левски, и на ЦСКА!

 Снимка 350210
Източник:

Инкасираното попадение като че ли обърка първичните проекти на ЦСКА. Притеснението се настани в " алените " редици и малко след гола на Буш, огромна неточност на Черниаускас можеше да удвои преднината на " сините ". Чорбаджийски върна към литовския пазач, който не реши добре обстановката и стреля право в тялото на пресиращия го Паулиньо. За негова наслада, коженото кълбо излезе в навън, а не се запъти към опразнената му врата.

Отговорът на ЦСКА бе регистриран в 15-ата минута, когато бързият Едвин Джеси се възползва от неразбирателството сред Ейолфсон и Яблонски. Крилото насочи сложен изстрел, който обаче мина настрана от вратата на Митрев. 60 секунди по-късно Едвин Джеси още веднъж сътвори съществено напрежение в полето на Левски. Наложи се трима играчи в " синьо " да стопират играча с №8, който беше на удар разстояние от това да изравни резултата.

 Снимка 350200
Източник:

Неприятна вест сполетя лагера на ЦСКА в 21-ата минута, когато стана ясно, че контузията в глезена на Едвин Джеси е по-сериозна от предстоящото и е нужна насилствена промяна. Така в игра рано трябваше да се появи младежкият национал Александър Георгиев.

 ЦСКА - Левски онлайн онлайн
ЦСКА - Левски 0:2 (Развой на срещата по минути)

" Сините " с добър задатък преди реванша на 25 април

Определено тактиката на Левски, включваща играта на контраофанзива, даваше резултат. Нова добра опция за вековниците се откри в 25-ата минута, откакто Вутов се възползва от неточност на Бодуров и мигновено комбинира с Буш. Румънецът обаче нямаше нужната видимост за пукотевица и просто прати топката в обсега на Черниаускас

 Снимка 350197
Източник:

Фенове и футболисти на ЦСКА имаха съществено неодобрение от решение на Ивайло Стоянов в 30-ата минута, който съгласно тях бе икономисал игра с ръка на Яблонски отвън наказателното поле. Сватбата обаче не се трогна от " армейските " брожения и остави играта да продължи.

Миг по-късно пък въпросният Яблонски се понесе в офанзива и с мощен шут от над 30 метра насмалко не порази вратата на сюрпризирания Черниаускас.

В 37-ата минута ЦСКА разви чудесно една своя бърза акция. Всичко стартира от групова неточност на Вутов и Фигейредо, която разреши на " алените " да се понесат в офанзива. Малко преди полето на " сините ", Тиаго насочи съдбоносен пас за Енрике, само че притичалият Паулиньо се намеси уверено и избави своя отбор от може би много неприятни мигове.

 Снимка 350219
Източник:

Второто полувреме стартира по желан метод за левскарите, които секунди след подновяването на играта, към този момент водеха с 0:2!! И още веднъж решаваща за " синия " отбор се оказа отличната сработка сред Габриел Обертан и Серджиу Буш. Французинът центрира прелестно в полето на ЦСКА, нападателят на гостите се бе вклинил сред Чорбаджийски и Бодуров, с цел да може с глава от близко да не остави никакви шансове на Черниаускас.

Изгубили стремежа в своите офанзиви, момчетата на Стамен Белчев затрудниха Митрев за сефте след паузата в 58-ата минута. Александър Георгиев показва качества по крилото, след което центрира за Бланко. Колумбиецът най-накрая се освободи и насочи удар с глава, който обаче не заплаши по никакъв метод " синята " врата.

 Снимка 350221
Източник:

ЦСКА можеше да съжалява горчиво за случилото се в 71-ата минута, когато резултатът неизвестно по какъв начин остана неизменен. Отбраната на Левски проспа един отличен пас на Алберг за Рафаел Енрике, който изскочи зад тила на Фигейредо и шутира от няколко метра. Изстрелът му обаче по този начин и не откри мрежата.

Отговорът на Левски не закъсня и в 72-ата минута, комбинацията Обертан-Буш можеше да оформи и хеттрика на румънеца. Нападателят бе изведен самичък против Черниаускас, само че литовецът избави, а след това топката кацна върху напречната греда.

Серджиу Буш продължи да търси своя трети гол и в 85-ата минута насочи доста тежък изстрел, който с тъга бе отразен от Черниаускас.

 Снимка 350227
Източник:

Реваншът сред двата отбора е плануван след тъкмо 14 дни, когато домакинското преимущество този път ще бъде в интерес на Левски. Началният час на дербито ще бъде 18:30 часа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР