Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че

...
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че
Коментари Харесай

Целта на България е да изпрати 42 спортисти в Париж, каза Костадинова

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова съобщи, че задачата е България да изпрати 42-а спортисти на Олимпиадата в Париж през това лято, колкото са били и българските участници на Игрите в Токио 2020.

Световната рекордьорка в скока на височина гостува в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " дружно с министъра на младежта и спорта Георги Глушков във връзка Деня на българския спорт. Те бяха приветствани от ректора на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов.

" До момента имаме 36 спортисти, които са покрили нормативи. Очакваме и още през юни месец. Както помните, в Токио бяхме с 42-ма спортисти и взехме шест медала, три от които златни. Три пъти чухме българския химн. Тази Олимпиада беше женска, тъй като единствено девойки завоюваха медалите ", съобщи Костадинова.

" Каквото и да спечелим, на което и място да се класираме - всеки един от спортистите го заслужава. Искам да им кажа обаче, че квота се покрива, само че в този момент стартира най-тежкото - да се борят за медали ", добави ръководителят на БОК.

Георги Глушков удостовери, че най-важното не е взимането на квоти за Олимпийските игри, а завоюването на оценки.

" Квотите се покриват, а медалите се печелят със сърце и с името на България ", сподели Георги Глушков.

Министър Глушков и Стефка Костадинова поздравиха студентите и преподавателите в препълнената Първа зала на университета, който за четвърта поредна година провежда Ден на спорта с шампионати по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, крос, демонстративни, щафетни и занимателни игри.

Световната рекордьорка в скока на височина изрази насладата си, че в този ден е в родния си град Пловдив, който по думите ѝ е " люпилня за гении ". /БТА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР