Отборът на Лацио надви като гост Фиорентина с 2:1 в

...
Отборът на Лацио надви като гост Фиорентина с 2:1 в
Коментари Харесай

Лацио измъкна трите точки в здрав сблъсък във Флоренция

Отборът на Лацио надделя като посетител Фиорентина с 2:1 в дуел от 9-ия кръг на Серия А. Резултатът на "Артемио Франки " бе открит от Хоакин Кореа, а малко по-късно Федерико Киеза възвърне равенството. Двата тима играха при еднакъв резултат до самия завършек на срещата, когато Чиро Имобиле осъществя с глава и отнесе трите точки в Рим. В добавеното време Лука Раниери остави тима си с човек по-малко след игра с ръка, а Фелипе Кайседо пропусна от бялата точка и резултатът се резервира.

В началото на срещата Лацио одобри играта в своята половина и посредством къси подавания изчакваше откриването на съперниковата отбрана, с цел да нападна в разредените пространства.

Това даде своя резултат и в 20-ата минута Чиро Имобиле изпрати топката във вратата на Бартоломей Дронговски, само че попадението бе анулирано поради засада.

Само две минути по-късно точно Имобиле подаде на Хоакин Кореа, който се озова очи в очи с вратаря и със залъгващо придвижване прати вратаря на земята, след което копна топката над него и право в мрежата.

Съдията на срещата Марко Гуида реши да прегледа обстановката с ВАР, с цел да се увери, че не е имало засада при офанзивата. След инспекцията голът бе зачетен и Лацио излезе напред в резултата.

Само две минути по-късно обаче Фиорентина възвърне равенството в срещата. Франк Рибери извърши необикновен пас, адресиран към Федерико Киеза, който шутира от придвижване и изпрати топката в левия ъгъл, оставяйки вратаря на Лацио беззащитен.

До края на първата част по-интересни положения пред двете порти липсваха.

И двата тима влязоха нападателно във втората част от дуела и демонстрираха предпочитание да вземат цялостния актив от точки.

В 59-ата минута Сенад Лулич насочи удар от границата на пеналтерията, само че Бартоломей Дронговски бе покрил ъгъла и улови топката с лекост.

Няколко минути по-късно Франк Рибери също опита удар от границата на пеналтерията, само че топката мина настрана от лявата греда.

В 75-ата Луис Алберто извърши свободен удар от приблизително разстояние, само че ударът бе извънредно неакуратен и топката мина много над напречата греда.

В 83-ата Енрике Далберт шутира от границата на наказателното поле, само че опитът му бе блокиран от бранител на Лацио.

В последните секунди от постоянното време Чиро Имобиле осъществя и донесе трите точки на своя тим. Италианецът скочи високо, с цел да засече центриране и с неспасяем удар с глава изпрати топката в долния ляв ъгъл на Дронговски, който нямаше никакъв късмет за интервенция.

В добавеното време Лука Раниери игра с ръка и получи червен картон за непозволената си интервенция, а съдията отсъди дузпа за Лацио. Фелипе Кайседо имаше шанса да направи триумфа на "римските орли " още по-изразителна, само че той изпрати топката към долния десен ъгъл, където Дронговски се хвърли и избави.

Така Лацио се изкачи до 8-ата позиция в класирането с 12 пункта, а Фиорентина е една позиция по-надолу със същия точков актив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР