Отборът на Хърватия е на крачка от класиране на световното

...
Отборът на Хърватия е на крачка от класиране на световното
Коментари Харесай

Хърватия нокаутира Гърция в Загреб, докосва Мондиал 2018

Отборът на Хърватия е на крачка от класиране на международното състезание в Русия след безапелационен триумф с 4:1 над Гърция в първото издание на балканското дерби от баражите за Мондиала.

Резултатът пред 30 000 фенове на " Максимир " в Загреб откри капитанът Лука Модрич в 13-ата минута от дузпа. В 19-ата минута Никола Калинич удвои задатъка на домакините. В 29-ата минута Сократис Папастатопулос понижи с удар с глава след ъглов удар. Иван Перишич в 34-ата още веднъж върна задатъка на хърватите от два гола. Грешка в защитата на Гърция докара до четвърти гол при започване на втората част, когато се разписа Андрей Крамарич.

Двубоят стартира с напън на хърватите, които можеха да открият още в петата минута, когато при едно безредие пред вратата на елините Андрей Крамарич не съумя да насочи удар. Хърватинът претендираше да е осъществено нарушаване против него, само че такова не беше отсъдено. В 10-ата минута обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа, откакто вратарят на Гърция Карнезис извърши нарушаване против откъсналият се Никола Калинич. За топката застана капитанът Лука Модрич, който откри резултата с безкомпромисно осъществяване на наказателния удар.

В 19-ата минута Хърватия затвърди превъзходството си, откакто Никола Калинич прониза за повторно вратата на Гърция с удар от близо след подаване на Стринич от левия фланг.
Lineups for Croatia - Greece match. #CROGRE @EuroQualifiers pic.twitter.com/PNQKKq9HIk
— HNS | CFF (@HNS_CFF) November 9, 2017 В 28-ата минута Гърция върна едно попадение посредством капитана Сократис Папастатопулос, който се разписа след осъществяване на ъглов удар с глава. Преди това елините сътвориха други две отлични благоприятни условия да се разписаш в границите на минута. Това попадение върна интригата, само че за малко. В 34-ата минута Иван Перишич вкара трети гол за Хърватия, откакто засече с глава центриране на Симе Вършалко.

Грешка в защитата на Гърция докара до четвърти гол при започване на втората част, когато се разписа Андрей Крамарич след нова асистенция на Вършалко, който открадна топката след неумела интервенция на гръцки бранител.

След четвъртото попадение хърватите понижиха оборотите, само че следващата опция пред Сократис Папастатопулос след ъглов удар още веднъж ги изпрати на по-предни позиции. Нов гол обаче по този начин и не последва, а след безапелационната победа Хърватия е доста покрай класиране на международното в Русия.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР