Отборът на Дея Спорт се класира за 1/16-финалите на третия

...
Отборът на Дея Спорт се класира за 1/16-финалите на третия
Коментари Харесай

Дея Спорт се класира за 1/16-финалите на Чалъндж къп

Отборът на Дея Спорт се класира за 1/16-финалите на третия по мощ европейски клубен шампионат по волейбол за мъже " Чалъндж къп ".

Бургазлии се постановиха над гостуващия Триглав Кран (Словения) с 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:20) в среща-реванш от първия кръг на конкуренцията. Двубоят в зала " Младост " продължи тъкмо 100 минути.

В първия мач като посетител Дея Спорт също завоюва с 3:1 и в идната фаза ще играе с френския Сен Назер. Първият дуел ще бъде на 28 ноември във Франция.

Българският отбор изигра мощни първи два гейма, в които доминираше. Волейболистите от Бургас започнаха по-слабо третата част и изоставаха с 3:12, откакто старши треньорът Франческо Кадеду даде късмет за изява на някои от запасите.

До края домакините се пробваха да понижат пасива си, съумяха да го създадат до 20:24, само че противниците им затвориха частта със идната си офанзива.

В четвъртия гейм играта беше равностойна. Отборът на Дея Спорт поведе с 12:10, гостите изравниха 18:18, само че по-късно българите завоюваха четири следващи точки и без проблеми затвориха мача.

Закари Паланкай-Омошеби беше най-резултатен за триумфа с 13 точки, по 9 прибавиха Валентин Братоев и Матеус Коща.

За гостите се отличи Неманя Перуничич с 15 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР