Полицията изнесе подробности за трагедията на булевард под тепетата.Шофьорът, загинал

...
Полицията изнесе подробности за трагедията на булевард под тепетата.Шофьорът, загинал
Коментари Харесай

Загиналият шофьор в Пловдив е имал 16 акта за 3 години

Полицията изнесе детайлности за нещастието на бул. под тепетата.Шофьорът, умрял при жестоката злополука в Пловдив, е с три години стаж зад кормилото и с 16 акта и фиша. Това сочи информация на Пътна полиция в града.

Инцидентът стана тази нощ към 03:30 часа на бул. „ Руски ”, наоколо до кръстовището с бул. „ Шести септември ”. По към момента неразбираеми аргументи водачът губи ръководство и безусловно отсича няколко дебели дървета край пътя. Колата се е разцепила на две. Загинали са 21-годишният водач и 20-годишната пътничка до него. 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка, са в болница в тежко положение.

На помощ незабавно са пристигнали няколко екипа – служители на реда, незабавни медици и пожарникари. При опит да извадят оживелите от разполовената кола, дървото съществено е ранило единия пожарникар, написа tribune.bg.

„ Водачът е със стаж от 3 години, брошура е придобил януари 2021 година Към сегашния миг има 16 нарушавания на Закона за придвижването по пътищата – пет акта за административни нарушавания, 10 фиша за маловажни нарушавания и един електронен фиш за превишена скорост – над 21 км. За това му е наложена санкция 100 лв. ”, изясни основен контрольор Красимир Нешев, шеф на Пътна полиция–Пловдив. Инспектор Нешев изясни още, че единият акт, който е имал младият мъж, е за допускане на злополука поради неспазване на отдалеченост.

Малко преди случая в града е валяло и пътят е бил влажен, допълват от полицията.

Младият водач преди не е бил залавян да кара след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Сега се прави химическа експертиза и до няколко дни ще има резултати.

Инспектор Нешев изясни още, че автомобилът не е на починалия юноша, нито на фамилията му, а е регистриран на компания от София.

Наблюдаващият прокурор Борис Михов изясни, че се правят процесуалноследствени дейности за злополуката, осъществен е оглед, разпитани са очевидци, следва да се извърши автотехническа експертиза.

Не е открита скоростта, всичко е догатки, съобщи прокурор Михов. Водещата версия, по която работят проверяващите, въпреки всичко е превишена скорост. От пожарната в града дадоха детайлности, за техния сътрудник, който пострада. Старши комисар Васил Димов изясни, че на място са изпратени три екипа. Дървото, в което се е блъснал автомобилът, е било отвесно. При започването на укрепителните действия, то се е изкоренило и е притиснало пожарникаря.

„ Колегата е с голям брой фрактури, относително тежко положение, само че без заплаха за живота ”, сподели старши комисар Васил Димов.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР