Отборът на българския представител в Шампионската лига Божидар Краев -

...
Отборът на българския представител в Шампионската лига Божидар Краев -
Коментари Харесай

Краев научи последния си потенциален съперник за място в групите на ШЛ

Отборът на българския представител в Шампионската лига Божидар Краев - Мидтиланд, ще би трябвало да се оправи и със Славия (Прага), с цел да попадне в груповата фаза на шампионата. Това отреди тегленият през днешния ден чоп за плейофите. В тази фаза към този момент ще се играят по два мача на разменено посещение.

Преди това обаче - в третия прелиминарен кръг, датският отличник, който към този момент отстрани Лудогорец, би трябвало да в профил Йънг Бойс в една среща, като има домакинско преимущество. Очерта се и допустимо балканско дерби сред Олимпиакос и Цървена звезда.
На жребия за плейофите от нешампионския поток Краснодар се падна в началото с спечелилия всред Динамо (Киев) и АЗ Алкмаар, само че поради евентуалния конфликт сред съветски и украински отбор това не беше позволено. Както е известно, УЕФА се преценява с военни спорове, като не позволява мачове сред противници от такива райони. Така в последна сметка на Краснодар беше изтеглен различен евентуален съперник. ЖРЕБИЙ ЗА ПЛЕЙОФИТЕ
Шампионски поток:
Славия (Прага) - Мидтиланд/Йънг Бойс
Макаби Тел Авив/Динамо (Брест) - Ред Бул (Залцбург)
Олимпиакос - Омония/Цървена звезда
Карабах/Мьолде - Ференцварош/Динамо (Загреб)

Нешампионски поток:
Краснодар - ПАОК/Бенфика
Гент/Рапид (Виена) - Динамо (Киев)/АЗ Алкмаар

Двубоите ще се изиграят на 22/23 и 29/30 септември. Победителите влизат в групите на ШЛ, а изгубилите - в тези в Лига Европа. Груповата фаза на ШЛ започва на 20 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР