Отборът на Арда се класира за финала на турнира за

...
Отборът на Арда се класира за финала на турнира за
Коментари Харесай

Арда за първи път на финал за Купата на България

Отборът на Арда се класира за финала на шампионата за Купата на България по футбол за първи път в историята си след триумф с 1:0 като посетител на Славия и след 0:0 в първия мач завоюва елиминацията. Двубоят на стадион " Славия " беше още един дебют на Златомир Загорчич отпред на " белите ", само че наставникът нямаше мотив за наслада. Съперникът на Арда ще бъде избран на следващия ден. В Разград следва втората полуфинална среща сред тимовете на Лудогорец и ЦСКА. Първата среща в София приключи 1:1. Мачът стартира в 18.30 часа и ще бъде излъчен директно по стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио.

Спас Делев направи очевиден пропуск за Арда още в петата минута, а две по-късно домакините удариха гредата след удар на Емил Виячки. Последваха още няколко пропуща пред вратата на домакините, с цел да се стигне до гол за Арда в 26-ата минута след корнер. Синът на някогашния състезател на ЦСКА Милен Петков - Алекс, беше най-добре пласиран в наказателното поле и вкара с крайник за 1:0. 
До края на полувремето играта се успокои и нямаше действителни полови положения пред двамата вратари, до момента в който не се стигна до 43-ата минута. Радослав Кирилов беше фаулиран в наказателното поле, реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа. Димитър Рангелов стреля ниско долу в десния ъгъл, само че Иван Караджов мазета удара му.

Минути след подновяването на играта гостите желаеха дузпа за игра с ръка на Рангелов в наказателното поле, само че реферът подмина обстановката. Славия опитваше да тормози защитата на домакините, най-много с Радослав Кирилов, само че по този начин и не доближаваше до рискови удари. В 72-ата минута Владислав Узунов насочи бомбен шут, само че топката срещна напречната греда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР