Отборът на Англия победи Бразилия след изпълнение на дузпи в

...
Отборът на Англия победи Бразилия след изпълнение на дузпи в
Коментари Харесай

Финалисима: Женският отбор на Англия грабна трофея, побеждавайки Бразилия след дузпи

 Efbet2023 Horizontal
Отборът на Англия победи Бразилия след осъществяване на дузпи в първото издание на конфликта за трофея " Финалисима " в женския футбол, в който се срещат европейския първенец против първенеца от Копа Америка.

На стадион „ Уембли “ в Лондон футболистките на Англия надделяха " селесао " след 1:1 в постоянното време и 4:2 при последвалите дузпи. Англичанките удължиха серията си без проваляне на 30 дуела.

Ела Туун даде преднина на домакините в 23-ата минута с 16-ия си гол за националния тим на Англия. Домакините постановиха напън, само че не съумяха да удвоят преднината си, тъй като 6 минути по-късно попадение на Лорън Джеймс бе анулирано заради засада. В третата минута на добавеното време на срещата Андреса Алвес означи за 1:1 и крайният излаз на мача бе решен след осъществяване на дузпи. При 11-метровите удари англичанките пропуснаха единствено един път, до момента в който бразилките сгрешиха на два пъти и изгубиха борбата за трофея.

Мачът на „ Уембли “ събра 83 132 фенове, а билетите бяха разпродадени още през октомври. Това бе втори следващ трофей на този стадион за състава на " тррите лъва ", който победи Германия на финала на Европейското състезание през 2022 година пред 87 192 души, поставяйки връх за среща по футбол за дами на Стария континент.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР