Отборът на АЕК (Атина) спечели дербито с Олимпиакос и отстрани

...
Отборът на АЕК (Атина) спечели дербито с Олимпиакос и отстрани
Коментари Харесай

АЕК изхвърли Олимпиакос от Купата на Гърция

Отборът на АЕК (Атина) завоюва дербито с Олимпиакос и в профил гръцкия гранд от шампионата за Купата на Гърция. Двата огромни противника се изправиха един против различен на етапа на 1/4-финалите. Днес " жълто-черните " се постановиха с 2:1 в реванша на собствен терен, а първият мач пък бе приключил при резултат 0:0, тъй че точно с днешната победа АЕК си обезпечи продължение напред.

Всички голове в дуела паднаха пред второто полувреме. Домакините поведоха с попадение на Лазарос Христодопулос в 57-ата минута с глава от близко, а в 73-ата Серхио Араухо удвои преднината им със страховит удар от воле от границата на пеналта.

В 83-ата минута Панайотис Тахсидис върна един гол за гостите с глава след корнер и по този начин върна и интригата в заключителните минути. Олимпиакос обаче нямаше сили за нищо повече и трябваше да се помири с отпадането си.

Така финалистът от предходната година АЕК към този момент е на 1/2-финал в конкуренцията, като към момента мечтае да се реваншира пред своите почитатели за загубата от ПАОК в конфликта за трофея през предходната акция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР