Отбелязваме след като снощи посрещнахме и астрономическата пролет.Тази година мотото

...
Отбелязваме след като снощи посрещнахме и астрономическата пролет.Тази година мотото
Коментари Харесай

След като посрещнахме пролетта: Отбелязваме дните на водата и метеорологията


Отбелязваме откакто нощес посрещнахме и астрономическата пролет.

Тази година мотото на - 22 март, е ориентирано към напъните на генерации наред, с цел да имаме този голям прогрес в прогнозирането на времето, само че и се акцентира значимостта на битката оттук насетне с климатичните промени.

Средната температура на Земята през днешния ден е с по-висока спрямо преди 150 години, когато е основана международната метеорологична организация.

Сегашното време е по-екстремно,, морските равнища са се повишили, а ледниците и ледовете се топят. Скоростта на смяна се форсира.

Човечеството не е безпомощно. Напротив - новите технологии и опитът на поколенията ще ни оказват помощ.

На международния ден на метеорологията - 23 март, в Национален институт по метеорология и хидрология ще се организира ден на отворените порти.

На страницата meteo.bg всеки искащ може да видите програмата. В нея е включено стартиране на метеорологичен балон и разглеждане на парк с. Може също по този начин да се види работата на синоптика и агрометеоролога.

Интересни събития ще има освен в София, а и във филиалите на Национален институт по метеорология и хидрология в Пловдив, Варна, Плевен и Кюстендил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР