Благовест Георгиев от ППДБ, който в началото на април предизвика

...
Благовест Георгиев от ППДБ, който в началото на април предизвика
Коментари Харесай

Благовест Георгиев продължава да взима 5700 лв. заплата като независим общинар

Благовест Георгиев от ППДБ, който при започване на април провокира злополука и избяга, след което отхвърли тест за алкохол и дрога, продължава да получава заплата в размер на 5700 лева като самостоятелен общински консултант.

Това съобщи пред " Труд news " Нинелла Върбанова от фондация " Ангели на пътя ". Организацията е формирана от почернени фамилии, изгубили свои близки и родственици на пътя. Повечето - убити от надрусани или пияни водачи.

Въпреки, че от случая с Георгиев мина повече от месец, той към момента не е подал оставката си, въпреки тя да му беше категорично поискана от партийната група, Борис Бонев и столичния кмет Васил Терзиев.



" Беше изключен от групите, в които членува, в това число транспортната. Но сега е самостоятелен общински консултант с 5700 лева заплата. Георгиев се оказа пътен рецидивист с регистрирани нарушавания още от 2007, с отвод за тестване, алкохол, отнета брошура и санкция от 700 лева Ясно е, че за тези 16 години още доста пъти е карал пийнал, само че или не бил хващан, или е бил пускан против пари или поради служебно състояние ", споделят от " Ангели на пътя ".

" На 25.04.2024 имахме среща с кмета Васил Терзиев и с ръководителя на СОС Цветомир Петров, от която разбрахме, че Георгиев просто си е изключил телефона след случая и не благоволява да дава пояснения. Според в този момент настоящата нормативна уредба, задоволително е отсъстващите общински съветници просто да напишат на хвърчаща записка за какво ги няма и всичко е тъкмо ", означи Върбанова, която е изгубила брат си във войната по пътищата.

Върбанова заяви, че на следващия ден близки и родственици на починали на пътя ще участват на съвещанието на СОС с вярата да бъдат чути.

" Ако Георгиев благоволи да пристигна ще му кажем, че в случай че продължава да не си подава оставката, на идващите съвещания ще блокираме входа на СОС ", съобщи за " Труд news " Върбанова.
" След като без проблем трансформират Конституцията, значи би трябвало да намерят метод в такива случаи хора като Георгиев да могат да бъдат мигновено уволнявани ", добави тя. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР