Във връзка с изпълнение на дейности по Националната програма за

...
Във връзка с изпълнение на дейности по Националната програма за
Коментари Харесай

РЗИ-Плевен с важна инициатива

Във връзка с осъществяване на действия по Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и СПИН  в Република България 2021-2025 година ще се организира трети стадий от Национална АНТИСПИН акция, с който всяка година в третата неделя от м. май се отбелязва Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН (International AIDS Candlelight Memorial). Тазгодишното мото на интернационалната акция е: „ Помним! Приемаме! Подкрепяме! “.

Кампанията има за цел да уважи паметта на жертвите на ХИВ/СПИН и да насочи вниманието към този публичен проблем , като увеличи публичната осведоменост за ХИВ и да означи, че предварителната защита, лекуването, грижите и услугите за поддръжка на лицата с ХИВ са налични за всички, които се нуждаят от тях. Също по този начин отбелязването на деня дава опция за оборване на стигмата и поощряване на разговора в общността, като в същото време акцентира нуждата от опазване на напредъка, реализиран в прекъсването на епидемията и от реализиране на по-голям прогрес в бъдеще.

 За отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, РЗИ-Плевен провежда вечерно бдение със свещи на 19 май (неделя) от 20:00 ч. до 21:00 ч.  пред  Драматично – куклен спектакъл „ Иван Радоев “ – Плевен.

Гражданите, искащи да изразят съпричастността си към засегнатите от заболяването и към казуса ХИВ/СПИН, могат да се включат във вечерното бдение на 19 май или да възпламенят свещ на прозореца на домовете си в 21:00 ч. като знак на респект към жертвите на СПИН и поддръжка на околните им.

За участниците в мероприятието са обезпечени осведомителни материали, свещи и презервативи.

Опит за връх на Гинес в Плевен с най-дългото обръщение за мир в света

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР