Министерството по труда и пенсиите (DWP) се извини, след като

...
Министерството по труда и пенсиите (DWP) се извини, след като
Коментари Харесай

DWP се извинява, след като поиска от 93-годишна жена с деменция да върне 7 000 британски лири

Министерството по труда и пенсиите (DWP) се извини, откакто подреди на 93-годишна жена да изплати повече от 7 000 английски лири след тя не го е уведомила за смяна в събитията си преди пет години.

Неназованата 93-годишна жена, която е в напреднал етап на заболяването на Паркинсон и деменция, е подредена от отдела за компенсации да изплати пари, които е получила от наградата за тежка неработоспособност на Pension Credit сред 2019 година и 2022 година Причината беше, че дъщерята на дамата Роуз Чицеко стартира да претендира за надбавка за полагащи грижи през 2019 година, когато майка й стана неспособна да се грижи за себе си.

Съгласно правила, това означаваше, че майката на Роуз по-късно стана неприемлива да претендира за награда за неработоспособност. DWP сподели, че майката на Роуз е „ пропуснала “ да заяви за смяната в събитията и лъжливо е поискала компенсацията. Роуз, която е някогашен обществен служащ за възрастни, апелира обвиняването, като сподели, че майка й е била прекомерно зле, с цел да ги у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР