отбелязва петата годишнина от атентатите в Брюксел от 22 март

...
отбелязва петата годишнина от атентатите в Брюксел от 22 март
Коментари Харесай

Белгия отбелязва петата година от атентатите в Брюксел

отбелязва петата годишнина от атентатите в Брюксел от 22 март 2016 година, при които починаха 32 души и над 340 бяха ранени.

Снимка: БГНЕС / EPA

Тази заран белгийският крал Филип, кралица Матилда и министър председателят Александер де Кро отдадоха респект на жертвите на атентатите на летище " Завентем " и на метростанция " Малбек ". Заради противоепидемичните ограничавания церемониите се правят в доста стеснен кръг.

Страната до през днешния ден остава в нараснала паника от нов терористичен удар, въпреки опасността да е намаляла, означават представители на службите за сигурност, представени в локални медии и Българска телеграфна агенция. Според тях в последните пет години в са били предотвратени най-малко 10 атентата.

Снимка: БГНЕС / EPA

Според специалистите през днешния ден опасността не е обвързвана толкоз с опцията от дейности на терористични групи, колкото с непредсказуемите решения на обособени нападатели, възприели радикални възгледи, популяризирани в интернет.

Досега остава без явен отговор въпросът дали при атентатите през 2016 година е била първичната цел на атентаторите, или е станала цел поради напредналото следствие на атентатите в Париж от ноември 2015 година

Снимка: БГНЕС / EPA

Следствието откри, че терористите от Париж и от Брюксел са били част от единна организация, направлявана от " Ислямска страна ". Отговорите на въпросите се чакат от съвещанията на белгийския съд, планувани за следващата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР