“Отбелязахме 131 години от организираното социалистическо движение в България. Това

...
“Отбелязахме 131 години от организираното социалистическо движение в България. Това
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: С БСП в управлението постигнахме най-социалния бюджет досега


“Отбелязахме 131 години от проведеното социалистическо придвижване в България. Това е празникът на Българска социалистическа партия и на левите хора, употребявам случая да ги поздравя. По-различното беше, че се организира в една много по-различна ситуация- политическа рецесия, вилнееща война. Затова и посланията, които през днешния ден отправихме са доста настоящи и звучат в действителност въздействащо. Това бяха послания за мир, за завършек на войната и начало на дипломацията, послания за взаимност и обществена правдивост.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и на ПГ “БСП за България” Атанас Зафиров в предаването „ Офанзива “ по Nova News.

Според него е реалност, че задкулисието и тъмните сили са се сдружили и са свалили кабинета, тъй като са се почувствали застрашени. „ Същите тези хора и кръгове нападнаха и президента и тогава ние, социалистите, бяхме първите, които излязоха в негова поддръжка. За страдание, когато тези хора и тези кръгове нападнаха държавното управление, ние не получихме тази поддръжка от президента. И това ни дава съображение да споделяме, че по някакъв метод той също е съпричастен “, добави той и бе безапелационен, че очевидно президентът изпитва дискомфорт в своите функционалности и желае да ръководи посредством служебни кабинети.

„ Обвинението, че оставяме безпорядък в енергетиката е доста тежко и несправедливо. Както чухме и в речта на Корнелия Нинова – ние в действителност оставяме една подредена и работеща стопанска система. Доказват го и европейските статистики, където в действителност българската стопанска система е във напредък и преди всичко в Европейски Съюз, демонстрират го растежът на Брутният вътрешен продукт и на приходите “, заключи Зафиров за нападките на президента Радев, а за възможното присъединяване на социалисти в служебния кабинет уточни, че в предходни кабинети това се е случвало без да е било в съгласие с органите на Българска социалистическа партия.

„ Близо 90% от Националния съвет и Конгреса стоят твърдо зад управлението и провежданите от него политики. Доста е недоверчив метода и времето, в което излязоха решенията на българския съд. “ Така заместник-председателят на Българска социалистическа партия разяснява решението на съда да анулира партийните санкции на Кирил Добрев и Калоян Паргов.

По думите на Атанас Зафиров, всеобщо е мнението, че Българска социалистическа партия в ръководство с дясна партия е постигнала най-социалния бюджет, и то единствено с 26 народни представители, което демонстрира обществения профил на държавното управление.

Социалистът съобщи, че след прекосяването на неприемливите граници с изгонването на съветските дипломати се е видял резултатът, че Кирил Петков повече не е бил претендент за министър-председател, и това е по заслуга на българските социалисти. „ Не единствено, че предлагаме да се възобновят доставките от „ Газпром “, само че то беше и записано в нашата стратегия. Тук не става въпрос за геополитика, а за прагматизъм. И това го споделят работодателите, които формулират 80% от Брутният вътрешен продукт “, сподели той и добави, че даже след количествата от Азербайджан и вероятно втечнения газ от Съединени американски щати, отново остават 1 милиарда куб.м. годишно, които би трябвало да си набираме.

Народният представител от левицата разяснява, че напускането на министрите на Българска социалистическа партия при последното съвещание на Министерски съвет е част от сбърканата връзка и министрите на левицата чак на самото съвещание са разбрали, че ще бъде обсъждан въпросът за новите F-16.

В умозаключение Атанас Зафиров уточни, че Българска социалистическа партия от партия, с която никой не желае да си приказва, се е трансформирала в партия, с която всеки желае да приказва.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР