От зората на анимацията Дисни води хората на пътешествия към

...
От зората на анимацията Дисни води хората на пътешествия към
Коментари Харесай

11 исторически ГРЕШКИ, които Дисни допусна нарочно

От зората на анимацията Дисни води хората на пътешествия към вълшебни кралства и приказни светове с класическите си филми. Дисни ни пленява с изящна анимация, забавни истории, смислени послания и невероятна музика. Анимациите са значима част от живота на генерации, започвайки през 1928 година с „ Параходът Уили ” и стигайки го „ Енканто ” – най-новата анимация, излязла през 2021 година

Въпреки повсеместната обич към света на Дисни, аниматорите постоянно са отнасяли тежки рецензии поради исторически грешки. Например в „ Покахонтас ” икономисват ужасите на робството и казуса за дискриминирането. Естествено, с цел да сътвори истории, подобаващи за деца, екипът на Дисни ги трансформира по този начин, че те да бъдат по-разбираеми и простички. Основната тематика във филмите им е за триумфа на положителното над злото. И защото това не всеки път се случва в живота, е обикновено някои неща от филмите на Дисни да се отклоняват от реализма.

Дори и да има някои грешки, това надалеч не ни пречи да се любуваме на обичаните анимации. Все отново почитателите на Дисни не гледат филмите им, с цел да учат история, а с цел да се насладят на носталчиното възприятие, което носят те. В тази изложба може да видите 11 исторически грешки, които евентуално не сте забелязали в анимационните филми на Дисни.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР