От юли досега държавният кредитор е предоставил 77 кредита до

...
От юли досега държавният кредитор е предоставил 77 кредита до
Коментари Харесай

Ръст на отпуснатите кредити отчита ББР след промяна на устава на банката

От юли до момента държавният заемодател е дал 77 заема до 5 млн. лева за непосредствено финансиране / 13:35 ч. 19  article picture alt description
Снимка: списък 3e-news/БТА

Българската банка за развиване /ББР/отчита повишен интерес към своите стратегии и артикули. След измененията в Устава на ББР, който слага таван на отпуснатите заеми от 5 млн. лв., банковата група удостовери 77 покупко-продажби за непосредствено финансиране на стойност 32,7 млн. лв., оповестяват от банката, оповестиха от държавния заемодател.
Още по тематиката / 8 окт 2021 / 7 окт 2021
Освен това, от юли до момента ББР е подкрепила косвено, през мрежата на комерсиалните банки и небанковите институции в страната, над 390 компании с общо 79,8 млн. лв..
През идващите седмици следва подписването на още 100 покупко-продажби за заеми и лизинг на дребни и междинни предприятия в размер на 92,8 млн. лв..
Компаниите, подкрепени от банката и нейните дъщерни сдружения, са главно в секторите на търговията, превоза, производството и преработващата индустрия.
ББР е банка със специфична задача и фокус - поддръжка за дребния и междинния бизнес в страната и за започващите предприятия. Тя притегля ресурса си от интернационалните финансови институции и е дълготраен сътрудник на Европейския капиталов фонд (ЕИФ) и Европейската капиталова банка (ЕИБ). В последните седмици ББР разгласи нова стратегия с поддръжката на Паневропейския гаранционен фонд за финансиране на секторите с най-затруднен достъп до кредитен запас - започващите компании и креативните промишлености. От октомври до момента единствено по тази стратегия банката е обработила над 108 запитвания на стойност 93,8 млн. лв..
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР