От вчера се чуват само изявления как ще бъдат защитени

...
От вчера се чуват само изявления как ще бъдат защитени
Коментари Харесай

Хотелиер: Фалитът на "Томас Кук" е трагедия в туризма

От през вчерашния ден се чуват единствено изказвания по какъв начин ще бъдат предпазени ползите на българските туристи. Никой не споделя по какъв начин ще бъдат предпазени българските хотелиери, какъв брой от тях е пострадат от банкрута на английската самолетна компания "Томас Кук " и какви ограничения би трябвало да се вземат.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия хотелиерът Диана Колчева.

По думите на хотелиера Веселин Налбантов банкрутът на "Томас Кук " е покруса в туризма. Въпросът е какво да се направи. Държавата би трябвало да пусне свободни визи за съветските туристи, тъй като съветският пазар е необхватен, акцентира Налбантов.

Определено идващото лято ще е доста мъчно, уточни хотелиерът Цветан Стойков. Очаква се слаб сезон. Продължаваме да подценяваме съветския пазар, би трябвало да се върнем там и да измислим някаква тактика, с цел да възвърнем позициите си, сподели Стойков.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева заяви, че сега бедстващи туристи на банкрутиралия български туроператор "Астрал Холидейз " няма.

"Задълженията на компанията към хотелите, вкоито са въпросните туристи, са платени. Тези туристи са под 200. Застраховката на компанията от към 700 000 лв. ще стигне за покриване на вредите на тези туристи, чиито почивки са платени и занапред предстоят ", изясни Георгиева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР