От вчера футболният Левски живее с мечтите си за възход

...
От вчера футболният Левски живее с мечтите си за възход
Коментари Харесай

Ако казаното от Сираков е истина - тези футболисти имат място и в новия Левски

От през вчерашния ден футболният Левски живее с фантазиите си за напредък и финансов разцвет. Думите на Наско Сираков звучат толкоз красиво, че чак да не повярваш.

Богат вложител, 150 млн. евро инвестиции и чисто нов стадион - всичко това, гарнирано с евентуално завръщане на Станимир Стоилов, са поръчител за скорошното израстване на клуба както в родната, по този начин и в европейската футболна подчиненост.
 Левски ще има нов изпълнителен шеф до дни
Левски ще има нов изпълнителен шеф до дни

Той ще размени Павел Колев

Ако думите на Сираков се трансфорат в действителност, то в първия отбор на Левски предстоят съществени промени. Колкото и да е симпатична актуалната " левскарска " селекция, надали ще са доста футболистите, които ще продължат кариерата си на " Герена " и за новия сезон.

Хипотетично видяно, дано предположим кои биха могли да бъдат въпросните " разказвачи " на новата " синя приказка ".

ВРАТАРИ:

Ако няма никакъв късмет Николай Михайлов да остане в Левски, то задържането на Звонимир Микулич се трансформира в един от главните цели на управлението. Хърватинът изигра отлична пролет у нас, като за единствен негов минус може да посочим неналичието му на задоволително добра връзка със бранителите пред него. Звоне се понрави и на почитателите с редица спасявания, които несъмнено бихме могли да окачествим в графата " невъзможни ". Съумя да запише и седем сухи мрежи, а това го направи и апетитна хапка за клубове от Русия и Кипър. В момента е " на изчакване " и размишлява върху препоръчаната му нова оферта.
 Снимка 521301
Страхотна инвестиция за бъдещето пък е Пламен Андреев , който дебютира против Черно море. 16-годишният пазач показва самочувствие, което има и нужното покритие. Тепърва ще развива качествата си и може би ще след време ще се намеси в борбата за титулярното място.

ЗАЩИТНИЦИ :

През акция 2020/21, защитата на Левски беше тази зона, която най-много дърпаше тима обратно. Редица футболисти се пробваха да обезпечат някаква непоклатимост, само че 32 инкасирани гола за сезона не по никакъв начин добър отзив. " Сините " бяха слаби и във групировка с трима, четирима и петима бранители. С повече условности, единствените, които биха могли да се причислят към един надалеч по-силен столичен гранд са Живко Атанасов, Начо Монсалве и Патрик-Габриел Галчев.
 Тръст
Тръст " Синя България ": Не знаем кой ще е новият притежател на Левски

" Посрещаме новината с вяра, че вложителят е сериозен и с вяра, че има насрещна инспекция какво съставлява този фонд "

Атанасов изнесе тежестта на целия шампионат, като записа най-вече срещи (30) и рекордни за отбора игрови минути - 2572. Постепенно построи положително партньорство с Начо Монсалве, на който бяха нужни 1-2 месеца за адаптация. В момента юношата на Атлетико (Мадрид) загатва за сериозен капацитет, само че като че ли не е в оптимална физическа форма и наподобява муден, даже на фона на не толкоз динамичния български футбол.
 Снимка 528578
Източник:

Патрик Габриел-Галчев е едно от откритията на " синия " сезон. Различни стечения на събитията му помогнаха да дебютира, само че единствено неговата сърцата игра го направи регулярна част от първия отбор. Естествено, грешките са неизменима част от представянето на младока, само че най-малко се вижда, че има поле за развиване. Патрик е извънредно нападателен и в двете етапи на играта, а неотдавна си заслужи и опцията да бъде юношески национал на България.

ХАЛФОВЕ :

Братя Цоневи бяха синоним на вярата за напредък в настоящия Левски и е изцяло разумно да ги припознаем като създатели, и на един надалеч по-силен футболен план. Освен уменията си на терена, близнаците показват отлични лидерски качества. Съумяват да " възпламенят " искрата в представянето на своите съотборници.
 Снимка 530743
Източник:

Мартин Райнов пък е безусловно прероден по време на своя втори престой в клуба. Натрупа нужното самочувствие и с лекост понася непрестанните упования за качествено показване от неговата персона. Ако се постанова може да бъде плеймейкър, опорен халф или централен бранител. Публиката даже му лепна прякора " Йохан " поради финеса в част от неговите отигравания. Както се споделя - запълва дупки всевъзможни. Такова определение с цялостна мощ важи и за Драган Михайлович . Футболист с неоспорим опит, който също беше употребен на няколко позиции. Сериозният му стаж в европейските клубни шампионати и реномирани шампионати, пък го направиха незаместим за групировката на Левски. Използван е и като наставник на по-младите момчета в съблекалнята.
 Живко Миланов остава в Левски
Живко Миланов остава в Левски

Но не като старши треньор

Марин Петков към този момент умерено може да бъде именуван новият огромен " наследник " гений. След като несъзнателно или не, биваше забравян от Славиша Стоянович, Марин последователно получи късмет и го сграбчи с няколко отлични представяния. Най-вече против Славия и Ботев (Пд). Отбеляза и няколко попадения, които го утвърдиха, а и вдъхнаха куража на самия него, че може да бъде измежду водещите играчи на " Герена ".

Мартин Детелинов Петков и Здравко Димитров внасят нужната неотстъпчивост по фланговете. Трудно е да повярваме, че биха могли да се оправят в конкуренция с някой класен чужденец и може би ще би трябвало да се задоволят с по-периферна роля. Сезонът за Здравко беше надалеч по-успешен, до момента в който Мартин Петков по този начин и не може да свикне с ролята си на крило, която не е неговата изначална.

НАПАДЕНИЕ :

Болна тематика за клуба. През този сезон ситуацията в офанзива беше повече от трагично. И до момента в който с съществуването на Найджъл Робърта се държеше някакво равнище, то раздялата с нидерландеца докара до безпорядък в нападателен проект и липса на голов водач. Билал Бари се трансформира в същинско отчаяние. Андриан Краев се стараеше, само че не откри път към гола. Илия Димитров остана известен единствено с нарушената карантина. Стивън Петков беше на приливи и отливи...
 Драган Михайлович чака оферта от Левски
Драган Михайлович чака оферта от Левски

Иска да остане в отбора

Незнайно за какво пък Валери Божинов получаваше извънредно малко време за игра, като попадението му против Черно море единствено удостовери всеобщото мнение, че това е било голяма неточност.
 Снимка 508550
Източник:

Заради всичко казано до този миг, надали би имало място за някой от гореспоменатите в състава за новия сезон.
 Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски
Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Халфът е най-младият футболист, играл за " сините " през последните няколко сезона

Оттук насетне следва да разберем дали Левски ще поеме в мечтаната посока на великолепие и " синя " доминация. Мечтите са безвъзмездни, а живот ще им бъде въплътен, едвам когато се получат нужните доказателства. Всичко е в ръцете на Наско Сираков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР