От вчера Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) извършва служебна

...
От вчера Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) извършва служебна
Коментари Харесай

Строителният контрол проверява небостъргача на „Артекс“ в Лозенец


От през вчерашния ден Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) прави служебна инспекция на място и по документи на строителни действия на обект на ул. „ Златен рог “ в кв. „ Лозенец “. Става въпрос за строящия се сега 34-етажен блок, който се построява от компания „ Артекс Инженеринг “. Резултатите от инспекцията ще бъдат подготвени през идната седмица, след което ще бъдат оповестени публично, се споделя в мнението на ДНСК.

Днес от Столична община оповестиха публично, че са получили сигнали за градежа на небостъргача, като с тези сигнали се желае инспекция на строителната документи. Автори на сигналите са жители и Инициативен комитет „ Лозенец “, по този начин и националният омбудсман (на 29 ноември 2017 г.) и ръководителя на комисията по вътрешен ред и сигурност на Народното събрание Цветан Цветанов (на 12 юни 2018 г.).

Последният, малко откакто е подал сигнала до Столична община, се е сдобил с апартамент на същата компания в постройката на ул. „ Латинка “ №8. Разследване на „ Свободна Европа “ сподели, че придобиването се е случило на извънредно ниска цена – към 650 евро на квадратен метър, до момента в който цените там са към 2600 евро на квадрат. В същата постройка с парцели на по-ниски цени са се сдобили още правосъдният министър Цецка Цачева, депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на културата Вежди Рашидов, както и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, която също по този начин е кумица на Цветанов.

И против четиримата стартира прокурорска инспекция, както и инспекция от страна на Антикорупционната комисия.

Вчера строителната компания „ Артекс “ изпрати публична позиция до медиите, в която се показва, че компанията няма потребност от политически подтик, с цел да прави бизнес. Ако има подозрение за законността на която и да е направена договорка с клиентите на „ Артекс”, контролните органи могат да ревизират – всички документи са на тяхно разположение, се споделя в мнението. /economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР