От утре отпадат всички мерки срещу Covid-19, които действаха у

...
От утре отпадат всички мерки срещу Covid-19, които действаха у
Коментари Харесай

От утре отпадат всички Covid-мерки, действали от началото на октомври насам

От на следващия ден отпадат всички ограничения против Covid-19, които действаха у нас от началото на октомври. Това излиза наяве от известие на здравното министерство, съгласно което поради понижаване на разпространяването на вируса и тежестта на протичането му няма да се издава нова заповед за въвеждане на противоепидемични ограничения.

Към момента се изисква носене на защитна маска в лечебните заведения и обществените домове, съблюдаване на отдалеченост на обществени места, постоянно проветряване и недопускане на хора със признаци на работните им места, осъществяване на всекидневен филтър в домовете за възрастни хора и за деца. 

Към 16 ноември 2022 година 14-дневната заболеваемост в страната е 69,62 случая на 100 хиляди население, като продължава регистрираният от средата на месец октомври спад в броя на новорегистрираните лица. Към днешна дата броят на приетите в болница с COVID-19 пациенти е 541, като 59 от тях са настанени в структури за интензивно лекуване. Натоварване на здравната система не се регистрира, доколкото ангажиран е 4,8% от потенциала на болничните кревати по отношение на избраните за лекуване болнични кревати през предходните пандемични талази. Отчита се спад с 20% на броя новохоспитализирани лица на седмична база от началото на месец ноември, регистрират от здравното министерство. 

От здравното министерство ще наблюдават развиването на пандемията и при растеж на случаите ще се разиска въвеждане на нови противоепидемични ограничения, както и за недопускане едновременното епидемиологично разпространяване на две болести с пандемичен капацитет – грип и COVID-19, се показва в известието.

Ваксинацията против COVID-19 и грип остава най-сигурният метод да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дълготрайни последствия за здравето, прибавят от здравното министерство.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР