От утре, 4 ноември, временно се преустановяват плановият прием и

...
От утре, 4 ноември, временно се преустановяват плановият прием и
Коментари Харесай

Кацаров официално спря плановия прием и операции в цялата страна

От на следващия ден, 4 ноември, краткотрайно се преустановяват плановият банкет и плановата оперативна активност в лечебните заведения на територията на страната. Това е посочено в заповед на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, издадена през днешния ден, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Изключение се позволява за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

По този метод, от една страна, ще бъде омекотен натискът върху лечебните заведения, а от друга - ще се даде опция ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID-звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с COVID-19, прецизират от Министерство на здравеопазването.

В същата заповед изчерпателно са посочени всички документи за имунизация, преболедуване и проучване за COVID-19, които у нас се признават за " зелен документ ". За всеки от документите е посочен и период на годност.

Пълният текст на заповедта на доктор Стойчо Кацаров може да
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР