От цитаделата на глобализма и триумфа на пазарните отношения Вашингтон,

...
От цитаделата на глобализма и триумфа на пазарните отношения Вашингтон,
Коментари Харесай

Западните санкции помогнаха на Русия да настигне Германия

От цитаделата на глобализма и триумфа на пазарните връзки Вашингтон, от централата на Световната банка оповестяват, че предходната година страната ни е изпреварила Германия по паритет на покупателната дарба, влизайки в челната петица на водещите международни стопански системи. Да, същата тази Русия, същата тази " страна бензиностанция " с всичко, което е " раздрано на части " се оказа водач, изпреварвайки всякакви Франции, Испании и Италии, да не приказваме за всевъзможни Малти, както и Гърции, в който, както написа класикът, " всичко е там ".

Оказва се, че глобите (секторни, целенасочени, общи, пакетни, чийто брой надвишава 12 хиляди), които преди няколко години съветският президент назова „ цялостна нелепост “, способстваха освен за съветския стопански напредък (той, съгласно най-скромните и към този момент по предварителни оценки ще бъде най-малко два % от БВП), само че и за повишението на благосъстоянието на съгражданите.

Западът, който стартира да мачка Русия през 2014 година, незабелязано се оказа в ситуацията на копаещия гроб другиму. Подреждането на клопки евентуално като тип активност може да наподобява занимателно, само че тук въпреки всичко би трябвало да се внимава да не се прищипят жизненоважните си органи. Въпреки че Москва постоянно предупреждаваше западните вземащи решения, че всичко може да приключи за тях с болежка и горест. Но не, те не слушаха, не чуха и не желаеха да чуят.

Икономическата борба беше подредена, резултатът (междинен) беше получен. И в този момент институтът “Аспен ” организира тъкмо в тези дни, когато Световната банка разгласява своите калкулации, колоквиум какво да вършим в изискванията на идна криза, която може да обхване " целия цивилизован свят " (ЦЦС).

На процедура всички макроикономически индикатори на ЦЦС светят в алено. Неистовата инфлация, която локалните централни банки или системите на федералния запас се пробват да лимитират с всички сили, повишавайки както главните лихвени проценти, по този начин и доходността на държавните облигации, внезапното нарастване на цената на суровините, най-вече детонацията в цените на силата, секвестирането на доста позиции в проектобюджетите на в миналото първокласно живеещите страни - това е картина с едри линии, само че има и нюанси. В Германия да вземем за пример няма пари за развиване на цифровизацията и обвързваните с нея услуги. Във Франция към този момент няма средства за блокиране на растящите цени на електрическата енергия за семействата. Тоест, германците, вместо бързо и скоро работещи аналози на публичните услуги, бяха помолени да продължат да живеят „ като при баба “, а французите - да затегнат колана още няколко дупки, с цел да заплащат за топлота и светлина. Нека като възпитани хора не сочим с пръст тези, които тичаха пред локомотива и крещяха, че са оповестили " тотална икономическа война " на Русия.

Защо всички тези високоплатени и също толкоз високообразовани хора направиха неточност? Защото никой от тях не познаваше и не разбираше Русия. Отговорът може да наподобява елементарен, само че тази елементарност е ключът към настоящето състояние.

Никой от западняците - тук можете да броите, в случай че желаете, от кучетата-рицари, в случай че желаете даже от шведския Карл XII, в случай че желаете от Наполеон, от Антантата - не си показва и не може да си показа мащаба на Русия. Географски, на първо място. Когато цялата страна, каква ти страна, целият Европейски Съюз, от изток до запад, живее на практика в една часова зона, невероятно е да си показват, че може да има повече от 10 такива часови зони. Това главата на нито един европейски бюрократ, бил даже и с три дипломи, не е в положение да го разбере. Е, в тази глава няма подобаващ файл, който да дава отговор за въображението. И по някаква причина на тези европейски бюрократи им се коства, че Русия е дребна. Не по-голяма от Люксембург, в случай че Люксембург беше бензиностанция.

Те също пееха, както в оня анекдот за Карузо, че съветското държавно управление е едва и в страната няма ред. Затова Западът създаде наказания пакет след пакет въз основа на това. Е, и изхождайки от обстоятелството, че " Воронежка и Ростовска област не принадлежат на Русия ".

Така че резултатът от клинично историческо незнание, зоологическата русофобия, крещящата географска неначетеност не закъсня. Докато ЦЦС се готви за най-лошото, Русия крои стратегически проекти. Икономически. Със нейните първични материали и даже в подобен мащаб и количества, самият развой не може да не носи наслаждение. А за тези, които не знаят по какъв начин да спасят рухналите механизми на някогашната мощност, не съжаляваме. Бяха предизвестени, беше им обяснено. Така че сметките за всички неточности и недомислици " на целия цивилизован свят " към този момент са издадени, въпросът - по кое време ще бъдат показани - към този момент не стои на дневен ред. Броячът към този момент е почнал да отброява оставащото време до заплащането им.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР