От Спасителя на света“ на Леонардо да Винчи до Четирите

...
От Спасителя на света“ на Леонардо да Винчи до Четирите
Коментари Харесай

Украйна прави база данни за произведения на изкуството, затруднява руски олигарси със санкции да ги продават

От „ Спасителя на света “ на Леонардо да Винчи до „ Четирите Мерилин “ на Анди Уорхол – става дума за сбирка от изкуства, която може да украси всяка изложба в света.
Но вместо тези картини да са акцентите на галерия в огромна изложба, това са единствено част от 300-те на брой части, за които се знае, че неотдавна са били благосъстоятелност на ударени от западните наказания съветски жители. Тези творби са въведени в база данни, основана от Националната организация за попречване на корупцията в Украйна (NACP), оповестява The Guardian.

Порталът изброява картини и статуи, за които се счита, че са закупени и продадени през последните години от съветските супер богати, упрекнати в помощ и подбудителство на войната в Украйна. Целта на инструмента, съгласно организацията, е „ да улесни участниците в пазара на изкуства да правят инспекции на наказания и да затрудни съветските олигарси да продават такива активи ”. Западните стопански наказания, наложени на стотици съветски лица, са предопределени да лимитират способността на тези, които печелят или подхранват войната, да движат благосъстоянието си по целия свят.

Произведенията могат да се продават относително елементарно през националните граници. А субективният темперамент на цената им разрешава лесното надуване или понижаване на цените. Твърди се, че пазарът на антики, изкуство и културни обекти е имал световна стойност 65.1 милиарда $ през 2021 г.NACP съобщи, че съветските олигарси към момента са прекомерно елементарно способни да скрият и изпират парите си посредством предмети на изкуството, макар наложените им наказания.

„ Живопис, статуи, художествени бижута – тъкмо това се употребява като малка врата за заобикаляне на глобите “ добавя организацията. „ Разделът ‚война и изкуство‘ ще способства за работата по попречване на заобикалянето на глобите, намиране на художествени активи на глобени руснаци за по-нататъшното им заледяване, конфискация и предстоящ трансфер в Украйна. “Сред колекционерите, посочени на портала, е някогашният притежател на футболен клуб Челси Роман Абрамович. За него се твърди, че е придобил редица известни творби на изкуството през годините, в това число триптихът " Три ескиза за портрет на Хенриета Мораес " на Франсис Бейкън от 1976 година, „ Венецианска жена “ на Алберто Джакомети и осем албума от поредицата „ 10-те герои “ на американската концептуална художничка Иля Кабаков. Твърди се, че закупените творби имат приблизителна стойност 163,9 милиона $.

„ В момента порталът съдържа информация за повече от 300 творби на изкуството “, заяви организацията. „ Сред притежателите са съветският милиардер Виачеслав Кантор, моделът Дария Жукова, рапър Тимур Юнусов (Тимати ) и други лица, които са подложени на наказания. ” Прогнозната стойност на разпознатите творби е 1.3 милиард $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР