От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят,

...
От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят,
Коментари Харесай

Режат социалните помощи за безработните

От идната година хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават обществени помощи.
Това заяви заместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й без обществени помощи ще останат и фамилиите, които не пускат децата си на учебно заведение.

За обезпечаване на първа работа на лица, по разнообразни стратегии са обезпечени 80 милиона лв. през 2018 година Султанка Петрова добави, че акцент в активността на Министерството на труда и обществената политика идната година ще е отговорността към възрастните хора.

"Тъй като България е най-бързо застаряващата страна освен в Европейски Съюз, само че тя е на второ място в света. Затова и държавното управление насочва голямо внимание към застаряващото население ", сподели още Петрова.

Тя разясни, че стартира и процесът на деинституализацията на възрастните хора. За извеждането им от домовете и за обезпечаване на персонални асистенти, домашни помощници и обществени асистенти са планувани 68 милиона лв..

Заместник-министърът на труда и обществената политика участва на работна полемика по демографската политика на България в Ловеч, хазаин на която бе регионалният шеф Георги Терзийски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР