От септември 2023 г. фактурата за електроенергия ще се получава

...
От септември 2023 г. фактурата за електроенергия ще се получава
Коментари Харесай

Електрохолд“ спира хартиената фактура

" От септември 2023 година фактурата за електрическа енергия ще се получава единствено по електронен път ". Това известие на " Електрохолд " - доставчика на ток за Западна България, тормози част от клиентите. Някои хора към момента избират да виждат сметките си на хартия, други не са на " ти " с интернет ", трети нямат достъп до мрежата.

Преминаването към е-фактури за всички битови консуматори през септември, за което в последно време текат и реклами по малките екрани, е залегнало в измененията в Общите условия на " Електрохолд Продажби ". Все отново ще има изключения -  в утвърдените от Комисията за енергийно и водно контролиране текстове е планувана алтернатива хартиеното другарство сред снабдител и клиент да продължи. Ако някой държи и след август да получава плик в пощенската си кутия с фактурата за месечното ползване, ще би трябвало да подаде категорично заявление за това.

За задачата титулярът на партидата би трябвало да посети персонално Търговски център на " Електрохолд Продажби " и да попълни Заявление за приемане на хартиена фактура. " До август 2023 година всички клиенти ще получават пример на заявката дружно със сметката си за ток ", изясняват от компанията.

По мейла

Много битови клиенти на  " Електрохолд " към този момент са минали към е-фактури и получават известията по мейл. Който желае да се причисли към тази група, може да го направи по следните способи: да си направи регистрация на уеб страницата на " Електрохолд Продажби " тук; да посети търговски център на Електрохолд или каса  на EasyPay; да се обади на телефон 0700 10 010;

За регистрацията са нужни следните данни - потребителски номер, код за идентификация – за битови клиенти това са последните 4 числа от ЕГН на титуляря на потребителския номер, и настоящ имейл адрес. Клиентският номер може да бъде открит в хартиената фактура. Другите варианти са да се обадите на телефон 0700 10 010, да отидете в офис на " Електрохолд Продажби ", или системата на www.epay.bg, в случай че към този момент сте регистрирани там.

" Електронната фактура е годен данъчен документ. Получавате истинска електронно подписана месечна фактура за употребявана електрическа енергия, отговаряща на условията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, Закона за счетоводство и Закона за налог върху добавената стойност ", акцентират от " Електрохолд ".

Е-фактурата съдържа всички данни в хартиената. Можете да я разглеждате във всеки миг, на компютъра, телефона, таблета. Има и други преимущества, само че едно от най-важните е, че електронната услуга е " зелена " -  9000 дървета на година, избавени от изсичане за хартия, обезпечават кислорода на 90 000 души.

Във връзка с смяната на портала на " Електрохолд " е отворена графа " Често задавани въпроси ", в която има потребна информация за прехода към е-фактуриране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР