От “Продължаваме Промяната - Демократична България внесохамолба до Агенцията по

...
От “Продължаваме Промяната - Демократична България внесохамолба до Агенцията по
Коментари Харесай

ПП-ДБ сезират Агенцията по вписвания за Панаира

От “Продължаваме Промяната - Демократична България ” внесохамолба до Агенцията по вписванията да отбрани пред Апелативния съдотказа си да впише в Търговския указател прехвърлянето на варненските акции на Панаирав сдружението “Пълдин Туринвест ”, следено от бизнесменаГеорги Гергов, оповестиха от обединението.

Вчера Окръжният съд в Пловдив анулира като незаконосъобразен отхвърли на Агенцията да впише апорта и дефинира решението си като неподлежащо на обжалване. В молбата си обаче водачите на ПП-ДБ се базират на правосъдната процедура, че Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани публичния интерес, който включва и законосъобразността на вписванията. А казусът с Пловдивския панаир е от извънредно висок публичен интерес, акцентират от обединението.

Припомням, че с решение на арбитър Симеон Захариев от Окръжен съд Пловдив варненските акции на Панаира остават дефинитивно в Георги Гергов. На правилото на инцидентното систематизиране, магистратът за трети път преглежда проблема. Захариев вечеотхвърли жалбата на кмета Здравко Димитров против повдигането на капитала на сдружението „ Пълдин туринвест “, а самия градоначалник по-късно не изиска да оспори проблема.

На процедура с решението на арбитър Захариев, което давазадължителни указания на Агенция по вписванията - търговскирегистър да извърши стремежи апорт, пътят за договорката за придобиване на над 79% от контрола върху Панаира от Гергов е свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР