От правото на глас на изборите за руски президент в

...
От правото на глас на изборите за руски президент в
Коментари Харесай

Протестен вот в Сърбия: С 2/3 от гласовете Владислав Даванков победи Путин

От правото на глас на изборите за съветски президент в Сърбия се възползваха от 4726 жители на Русия, които съумяха да гласоподават в една изборна секция в община Нови Белград. От 3824 годни бюлетини за Путин са дали своят вот 512 гласоподаватели (10,8 процента), а най-вече гласове е получил заместник-председателят на долната камара на съветския парламент - Държавната дума, Владислав Даванков от партия " Нови хора " - 3185 (67,4 процента).

Депутатът Николай Харитонов от Комунистическата партия е получил 73 гласа (1,5 процента), а водачът на Либералдемократическата партия Леонид Слуцки е получил 54 гласа (1,1 процента).

Основателят на неправителствената организация Руско демократично общество Петър Никитин, който в понеделник заяви формалните резултати от вота на медиите, сподели, че хиляди хора са отишли ​​на изборите, " с цел да покажат с наличието и гласуването си, че макар пропагандата и манипулирането на изборите, голямото болшинство от руснаците не поддържат диктатурата и експанзията на Путин ".

" Вчера станахме очевидци на огромна акция на протестно гласоподаване на съветски жители в Сърбия. В същото време хиляди жители не съумяха да гласоподават преди затварянето на изборната секция. Въпреки че прекараха няколко часа на опашка, с цел да гласоподават, изборната комисия подцени гръмките претенции на хората да гласоподават най-малко още малко. Хората се разотидоха едвам когато, евентуално по покана на съветското посолство, се появи полиция ", сподели Никитин.

В България, съгласно известие на ТАСС, резултатите са по-различни. Повечето съветски граждани у нас са в единствената изборна секция, ситуирана на територията на съветското посолство в София. Руската организация се базира на представители на секционната изборна комисия.

" За Владимир Путин гласоподаваха 1104 гласоподаватели, за Владислав Даванков - 516, за Леонид Слуцки - 19, а за Николай Харитонов - 26. Броенето на гласовете завърши ", оповестиха от СИК в дипломатическата задача.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР