От правителството на САЩ зависи дали разрешават на неваксинирани хора

...
От правителството на САЩ зависи дали разрешават на неваксинирани хора
Коментари Харесай

Джокович не е променил мнението си за ваксините срещу ковид, може да пропусне и US Open

От държавното управление на Съединени американски щати зависи дали позволяват на неимунизирани хора да влизат в страната, споделя Джокович. 

Новак Джокович не е  променил мнението си за имунизациите против КОВИД-19 и приема, че е малко евентуално да играе на Откритото състезание на Съединени американски щати тази есен.

Сърбинът не съумя да взе участие на Откритото състезание на Австралия при започване на годината, откакто беше депортиран от страната след нескончаем правосъден спор, защото не е имунизиран против ковид, каквото е условието на локалните управляващи. Джокович се разгласи срещу наложителните имунизации и на въпрос от кореспонденти преди старта на " Уимбълдън " дали към момента е на същото мнение, той отговори " да ", което значи, че няма да бъде позволен до Съединени американски щати за шампионата.

35-годишният сърбин, лидер в схемата на " Уимбълдън " е още по-мотивиран да завоюва шампионата за седми път, което ще го изравни с Пийт Сампрас и пред него ще остане единствено Роджър Федерер, който има осем трофеи от " Уимбълдън ", добавя БНР.

" Искам да отида в Щатите, само че към днешна дата това е невероятно. Това е спомагателна мотивация да се оправя добре тук. Надявам се да имам доста добър шампионат, както направих в последните три издания. Бих желал да отида в Щатите, само че от през днешния ден това не е допустимо. Не мога да направя повече ", сподели Джокович.

Джокович ще опита да завоюва " Уимбълдън " и да се приближи на една купа до рекордьора от Големия шлем Рафаел Надал, който има 22. Сърбинът е срещу възбраната съветски и беларуски тенисисти да вземат участие на " Уимбълдън " поради глобите след съветската инвазия в Украйна. Просто не виждам по какъв начин са съдействали за нещо, което се е случило. Не считам, че е заслужено. Те заслужават да се състезават, те са професионални спортисти. Никой от тях не е подкрепял войната ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР