От понеделник се въвежда безкондукторно таксуване по линия 25 на

...
От понеделник се въвежда безкондукторно таксуване по линия 25 на
Коментари Харесай

Стартира безкондукторното таксуване в Пловдив, въвеждат и почасови билети

От понеделник се вкарва безкондукторно таксуване по линия 25 на градския превоз в Пловдив. Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов след среща с фирмите-превозвачи. По маршрута ще има контрольори, които ще осведомят пасажерите по какъв начин да чекират картите си или по какъв начин да закупят билети.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, с цел да се подсигурява точното време на идване на рейсовете. „ За да работи точното отчитане на времето, е належащо водачите на рейсовете да се чекират вярно в електронната система. Инспектори от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ всяка заран ще наблюдават и ще им оказват помощ, с цел да подсигуряваме, че няма да излиза неправилна информация, която да обърква пасажерите “, изясни заместник-кметът Тодор Чонов. Той добави, че е нужно рейсовете да съблюдават прецизно маршрутите си и да отиват до последната спирка, с цел да може да се регистрира цялостен курс.

„ Шофьорите би трябвало и да изключват електронната система, откакто информацията от деня бъде трансферирана на сървърите. В противоположен случай, системата продължава да работи. Това води до неправилно подаване и отчитане. Точно поради такива неточности сме имали неуместните закъснения от 300 минути и курсове по 150 километра “, изясни шефът на „ Организация и надзор на превоза “ Пламен Вълков.

На срещата още веднъж бе доказано и това, че след приключването на 5-годишния период за резистентност на Транспортния план, машините за закупуване на билети ще бъдат сменени с различни, по-модерни и комфортни способи за възнаграждение от пасажерите. Това на процедура ще се случи при започване на идната година.

В градския превоз важат всички типове карти и билети за пътешестване, както и тези, закупени от кондукторите. Цената за еднократно пътешестване остава 1 лев, само че се вкарва и почасов билет с прехвърляне, който ще важи за 1 час. Цената му ще е 1,50 лв.. Новост е и еднодневният билет за всички линии за един календарен ден, който ще е на цена 4 лв.. За 10 пътувания пък ще може да се закупи карта за всички линии на цена 9 лв.. Едномесечната карта, годна за всички линии е 50 лв., а за една година – 520 лв.. Нередовен пасажер ще заплаща 20 лв. санкция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР