От пожарната служба в Сан Франциско съобщиха, че две безпилотни

...
От пожарната служба в Сан Франциско съобщиха, че две безпилотни
Коментари Харесай

Безпилотни таксита блокираха линейка в Сан Франциско, което доведе до смъртта на пациент

От пожарната работа в Сан Франциско оповестиха, че две безпилотни таксита Cruise са блокирали кола за спешна помощ с пациент, който по-късно е умрял в болничното заведение.

Пациентът е претърпял пътнотранспортно произшествие, след което наоколо до мястото са спрели два Cruise. Автомобилите заели двете десни ленти на четирилентовия еднопосочен път. В отчета се споделя, че те са провокирали нужда от пренасяне на полицейския автомобил и това, както се твърди, е довело до закъснение, което е можело да бъде сериозно за пациента, който е умрял 20-30 мин. след идването си в болничното заведение Zuckerberg San Francisco General Hospital, която се намира на 3,9 км от мястото на произшествието.

Cruise е компания от структурата на General Motors, която се занимава с самостоятелни коли. Те не се признаха за отговорни и от своя страна демонстрираха записаните от робомобилите фрагменти на изданието NYT. Те демонстрират, че едното от такситата е тръгнало от безвредна позиция още преди жертвата да бъде качена на колата за спешна помощ, а другото е стояло в дясната лента, до момента в който колата за спешна помощ не е минала.

Началникът на противопожарната работа Жанин Никълсън съобщи, че при сходни произшествия „ секундите са от голяма важност “ и казусът е бил, че спасяващите не са имали достъп до пациента. Тя също по този начин се възмути, че Cruise за нищо не поема отговорност.

Аарон Пескин, ръководител на Надзорния съвет на Сан Франциско, подсети, че без значение от това какво е довело до гибелта на жертвата, общият брой на случаите с безпилотни транспортни средства е доста обезпокоителен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР