От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите

...
От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите
Коментари Харесай

Радев от Перник: Инвестициите в човешкия капитал са ключови за развитието на българските региони |

От първостепенно значение за развиването на българските райони са вложенията в човешкия капитал, които да обезпечават обективни благоприятни условия, качествено обучение и претовареност.

Това съобщи президентът Румен Радев в Перник, където бе на посещаване поради празника на града.

Държавният глава се срещна с управлението на локалната власт, общественици и спортисти от Перник. Бяха разисквани въпроси, свързани с насърчаването на икономическата активност в района и разкриването на работни места.

Радев срещна присъстващите с ограниченията в енергетиката и стопанската система, които служебното държавно управление подхваща за облекчение на бизнеса на фона на растящите цени в производството. Бяха разисквани и вероятностите за потребление на капацитета на европейската платформа " Въгледобивни райони в преход ".

Държавният глава обърна внимание на напъните на общината за изразходването на средствата от тази платформа по най-хубавия метод.

" Трябва да имаме цялостен синхрон сред предложенията на локалната власт и на страната, тъй че предложенията да бъдат предпазени по най-хубавия метод пред европейските институции ", счита той.

Според кмета на Перник Станислав Владимиров вероятностите пред града могат сполучливо да се осъществят, в случай че се основават предпоставки за развиване на информационни връзки от друг вид.

Президентът пък посочи, че е належащо да се усъвършенства освен транспортната инфраструктурната, само че и цифровата и енергийната съгласуваност, като се ползват нови технологии и се слагат амбициозни цели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР