От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите

...
От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите
Коментари Харесай

Радев в Кърджали: Най-важни за развитието на българските региони са инвестициите в хората |

От първостепенно значение за развиването на българските райони са вложенията в хората, които да обезпечават обективни благоприятни условия, качествено обучение и претовареност, съобщи президентът Румен Радев в Кърджали тази заран на среща с общественици, създатели и представители на науката от града.

По време на срещата с президента бяха разисквани въпроси, свързани с насърчаването на икономическата активност в района и опциите за разкриването на работни места.

Радев говори за ограниченията в енергетиката и стопанската система за облекчение на бизнеса, които служебното държавно управление подхваща на фона на растящите цени в производството.

Обсъдено беше и забавянето на осъществяването на основни планове за гарантиране на газовата диверсификация на страната.

Жителите на Кърджали повдигнаха пред президента въпроса за в допълнение финансиране на работата на локалните театри и опери, с цел да се привлекат повече младежи в културния бранш.

Румен Радев изтъкна значението на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България, които по думите му имат голям капацитет да притеглят туристи.

По-късно денем президентът посети локални предприятия с висок принос за развиването на стопанската система в района.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР