От първия ден на 47-мото Народно събрание депутати от ГЕРБ

...
От първия ден на 47-мото Народно събрание депутати от ГЕРБ
Коментари Харесай

Народните представители от ГЕРБ в Пловдив работят за важните за града проекти

От първия ден на 47-мото Народно заседание депутати от ГЕРБ от 16-ти МИР работим за реализацията на значимите за Пловдив и района планове в синхрон с общината – Околовръстното шосе, Концертна зала, Шишманци, водоснабдявнето от  Въча и др ” – това обявиха на конференция през днешния ден в централния партиен офис в града под тепетата народните представители инж. Иван Тотев, Радомир Чолаков и доцент Стефан Шилев.

Те допълниха, че с поредност от питания дружно са заострили вниманието върху тези предпочитани обекти. В резултат на това в Бюджет 2022 са планувани 10 млн. лв. за Концертна зала, има заложени 6 млн. лв. за контрол на правата от Околовръстния кръг от Асеновградско шосе до надлез „ Скобелева майка ”. „ По време на идващото съвещание на Парламентарната комисия по районно развиване, в която членувам, ще желая информация за това какво се случва с избора на реализатор за този значим за района план ”, съобщи инж. Тотев, който е регионален координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„ Пловдивските депутати от ГЕРБ дружно предложихме изменение на Закона за протекция и развиване на културата, което направи допустимо общински културни институти в страната да могат да получават целева дотация от държавния бюджет по стандарт за делегирана от страната активност. То беше признато съвсем единомислещо от Народно събрание като част от Преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2022 година ”, сподели Радомир Чалоков, а Стефан Шилев акцентира, че с общите им старания са издействани в бюджета съвсем 13 милиона лв. в допълнение за музеите в страната

„ Приетият предходната седмица Бюджет 2022 е казус за страната ни, тъй като ще стартира да работи от месец април вместо от началото на годината. От него се вижда, че нищо от анонсите на това държавно управление не се е случило, а се поема един голям дълг ”, сподели Иван Тотев.

На конференцията в централата на ГЕРБ в Пловдив пред медиите бе декларирано и безапелационното мнение, че планът за пробива при Водната палата е рисков, а двата стадиона на Пловдив би трябвало да бъдат довършени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР