От най-голямата сцена в американската политика президентът Доналд Тръмп даде

...
От най-голямата сцена в американската политика президентът Доналд Тръмп даде
Коментари Харесай

Тръмп залага за преизбирането си върху имиграцията и социализма

От най-голямата сцена в американската политика президентът Доналд Тръмп даде да се разбере, че по определящия въпрос за неговото президентство - имиграцията - не може или не желае да промени твърдия си метод по пътя към 2020 година

Президентът републиканец обаче очерта нова рамка към своята демократическа съпротива, като предизвести във второто си послание "За положението на съюза ", че възходът на социализма отляво заплашва главните полезности на страната.

Речта във вторник не беше началният залп за изборите през 2020 година Тези диспути започнаха съвсем незабавно след успеха му през 2016 година Но обръщението на Тръмп в най-гледаното време предложи най-ясната пътна карта до момента за неговото обръщение за преизбиране и за това по какъв начин възнамерява да подходи към културните и демографски промени, засенчили политическото полесражение.

Президентът, който кара своя първи мандат, залага още четири години, че неговият неотстъпчив аргумент против социализма и противозаконната имиграция в последна сметка ще резервира обединението му от бели мъже от работническата класа в промишления Среден запад. Тази група вероятно повече от всяка друга спомага за неговата висяща на косъм победа през 2016 година

Съвсем не е ясно обаче дали този метод ще бъде задоволителен, с цел да поправи обтегнатите му връзки с дамите, които всеобщо изоставиха Републиканската партия през есента, когато възмущението в предградията разреши на демократите да завоюват болшинство в Камарата на представителите.

Вторник беше основен миг при започване на дебатите за 2020 година, който акцентира напъните на двете водещи политически партии да се обединят към успешно обръщение в миг, когато стартира идващият кандидат-президентски сезон.

Тръмп в частност би трябвало да усъвършенства политическите си позиции, в случай че се надява да завоюва преизбиране. Той влиза в изборния сезон като един от най-слабите президенти в първи мандат в историята.

Неговият рейтинг на утвърждение при държавната парализа предишния месец падна до 34 % - най-ниското равнище от повече от година, сподели изследване на Центъра за проучване на публичните въпроси, основан от Асошиейтед прес и Националния център за изследване на публичното мнение, представени от Българска телеграфна агенция.

В внезапен контрастност с президентския апел демократите към този момент се пробват да възприемат обръщение за единение и разнообразие с малко директни апели към белите гласоподаватели от работническата класа, които ги изоставиха през 2016 година

Стейси Ейбрамс, която загуби своята борба за губернатор на Джорджия през 2018 година, беше първата чернокожа жена, показала формалното опровергаване на Демократическата партия към президентската тирада. Обградена от аудитория, в която имаше доста малко бели мъже, тя уточни лист от цели на демократите в опазването на здравето, образованието и изборните права.

Ейбрамс "каза истината на властта довечера. Нашата народна власт работи единствено когато са чути всички американци ", сподели сенаторката от Ню Йорк Кирстен Джилибранд, една от мнозината демократи, присъединили се към този момент в кандидат-президентската конкуренция за 2020 година

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който е вероятен кандидат-президент на демократите през 2020 година, показа свое опровергаване. По-късно той беше неодобрен от своята партия за това, че е показал неуважение към речта на Ейбрамс.

Положението на Сандърс като демократ, който се дефинира като социалист, може също по този начин да е подсилило довода на Тръмп.

"Тук в Съединените щати сме разтревожени от нови апели за приемане на социализма в нашата страна ", съобщи Тръмп пред нацията. "Тази вечер ние възобновяваме решимостта си Америка в никакъв случай да не бъде социалистическа страна. "

Повече от всичко друго обаче имиграцията заемаше централно място в посланието му "За положението на съюза ".

Тръмп притегли вниманието към гостите в залата на Камарата на представителите, чиито фамилии са били убити от имигранти, пребиваващи нелегално, и подцени младите имигранти измежду публиката, известни като "Мечтатели ", които се борят за легален статут. Той настоя, че ориста на работническата класа в Америка е недвусмислено обвързвана със опасността, действителна или мислена, която съставляват керваните от латиноамерикански имигранти, приближаващи южната граница.

"Нито един въпрос не илюстрира разделянето сред работническата и политическата класа в Америка по-добре от противозаконната имиграция ", съобщи Тръмп.

"Богатите политици и донори упорстват за отворени граници, а живеят зад стени, врати и защита ", сподели той. "Междувременно американците от работническата класа са оставени да заплащат цената за всеобщата противозаконна миграция - по-малко работни места, по-ниски заплати, пренатоварени учебни заведения и лечебни заведения, по-висока престъпност и изтощена система за обществена сигурност.

Тръмп е подложен на засилен напън от своята политическа база да заеме твърда позиция към имиграцията. Много консерватори бяха възмутени предишния месец, когато Тръмп приключи държавната парализа, без да обезпечи финансиране за огромна гранична стена.

Но даже без този напън главното обръщение на президента през цялото време на политическия му напредък е концентрирано върху съпротивата против противозаконната имиграция. Това няма да се промени.

Републикански дейци бързо се причислиха към направеното от Тръмп споменаване на социализма, нетърпеливи да се обединят към обръщение, което е по-малко евентуално да отблъсне по-образованите дами в предградията, обърнали тил на Републиканската партия през есента.

Главната съветничка на Тръмп Келиан Конуей сподели, че президентът съзнателно акцентира социализма, което може да бъде неправилно разбрано от някои гласоподаватели на демократите.

"Той (социализмът) се прокрадва в цялата партия ", съобщи Конуей в "Шоуто на Брайън Килмийд " по радио "Фокс нюз " през вчерашния ден. "Това ще бъде тематика през 2020 година Затова този президент би трябвало да го съкруши при започване на 2019 година " Тя изрече концепцията, че речта демонстрира в по-широк проект готовността му да води "цялата наша нация ". "Той толкоз обича тази страна, че аз не желая това да бъде изгубено ", сподели Конуей.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР