От най-голямата социална мрежа в света Facebook обявиха, че около

...
От най-голямата социална мрежа в света Facebook обявиха, че около
Коментари Харесай

126 млн. потребители в САЩ видели манипулативни руски публикации във Фейсбук

От най-голямата обществена мрежа в света Фейсбук оповестиха, че към 126 млн. американски консуматори може да са видели наличие, качено от съветски секрети сътрудници през последните две години.

" Facebook " посочи, че към 80 хиляди изявления са били генерирани преди и след американските президентски избори през 2016 година

Повечето от изявленията са били съсредоточени върху обществени и политически послания.

" Facebook " разгласява данните преди чуването в Сената на Съединени американски щати, където те - дружно с " Туитър " и " Google " - ще дадат детайлности по отношение на въздействието на Русия върху известните уеб сайтове .

 Уисконсин и Мичиган - съществени цели на съветските политически реклами във „ Фейсбук”
Уисконсин и Мичиган - съществени цели на съветските политически реклами във „ Facebook ”

Двата щата се оказват и решаващи за успеха на Доналд Тръмп

Русия неведнъж отхвърля изказванията, че се е пробвала да повлияе на последните президентски избори в Съединени американски щати, в които Доналд Тръмп победи Хилари Клинтън.

Последните данни, оповестени от " Facebook ", са били видени от новинарската организация " Ройтерс " и в. " Вашингтон поуст ".

80-те хиляди постинга са били оповестени сред юни 2015 и август 2017 година Според " Facebook " те са били оповестени от съветска компания, обвързвана с Кремъл .

 Тръмп причисли и „ Фейсбук” към „ подправените медии”
Тръмп причисли и „ Facebook ” към „ подправените медии ”

" Facebook " постоянно е бил анти-Тръмп

" Тези дейности са срещу задачата на " Facebook " за създаване на общественост и всичко, зад което заставаме ", написа Колин Стреч, който е основен юрист на " Facebook ", като добави: " И ние сме решени да създадем всичко, което е по силите ни, с цел да се оправим с тази нова опасност. "

Вчера от " Google " също разкриха, че съветски тролове са качили повече от 1000 видеоклипа в YouTube на 18 разнообразни канала.

Междувременно " Туитър " са разкрили и блокирали 2 752 акаунта , които са наблюдавали до изследователска интернет организация, чието седалище е в Русия.

Само преди към година шефът на " Facebook " Марк Зукърбърг отхвърли изказванията за интервенция на Русия като " налудничаво " говорене.

 Русия заплаши „ Фейсбук” с блокиране
Русия заплаши „ Facebook ” с блокиране

Законът е наложителен за всички
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР