От началото на войната досега 24 000 руски военни са

...
От началото на войната досега 24 000 руски военни са
Коментари Харесай

УНИАН: 24 000 руски военни подават молби да се предадат в отговор на украински проект

От началото на войната до момента 24 000 съветски военни са подали молби да се предадат против опазване на живота им в отговор на украински план в интернет, озаглавен " Искам да пребивавам " ( " Хочу жить " - рус.), съобщи организация УНИАН.

Тя се базира на телевизионно изявление на Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

По думите му високата успеваемост на плана се потвърждава и от обстоятелството, че окупационните управляващи непрестанно се пробват да го блокират на съветска територия.

" Работи ужасно. В последна сметка, от началото на плана към този момент са подадени съвсем 24 000 заявки от хора, които желаят да се предадат. Това е добър показател ", сподели Юсов.

" Искам да пребивавам " е украински държавен план, адресиран до военнослужещи от Русия и Беларус. Той им подсигурява хуманно отнасяне, според интернационалните правила за водене на война и отношение към военнопленнците, при изискване, че се предадат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР