От началото на годината столичната полиция е регистрирала 124 опожарявания

...
От началото на годината столичната полиция е регистрирала 124 опожарявания
Коментари Харесай

124 запалени коли в София за година


От началото на годината столичната полиция е записала 124 опожарявания на коли. 10 от тях са заради механически аргументи, а останалите 114 са провокирани съзнателно от трети лица. Това заяви в предаването „ Здравей, България” по Нова тв основен контрольор Ивайло Величков от Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му претекстовете за действията са най-различни. В част от случаите става дума за отмъщения. „ В доста от случаите, когато имаме арестувани се оказва, че те са осъществени по чисто хулигански подбуди. Когато причинителите са в нетрезво положение, наркотична взаимозависимост или душевен проблеми”, изясни той.

Величков е безапелационен, че няма профилиран контингент, който да се занимава с този тип закононарушения. Има арестувани психологично заболели хора, има престъпно проявени такива. В минали интервали сме имали и група малолетни деца. Това е едно закононарушение, което е доста елементарно за осъществяване, надлежно и средствата са общодостъпни”, посочи той.

Последният случай на опожарен автомобил е в столичния квартал „ Света Троица”. Това се е случило в сряда към 19.30 часа. Огнището на пожара е било в задната част на колата. Извършителите на действието се търсят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР