От началото до края на жизнения им цикъл са произведени

...
От началото до края на жизнения им цикъл са произведени
Коментари Харесай

Жизненият им цикъл приключи, но продължаваме да ги виждаме

От началото до края на виталния им цикъл са създадени общо над 4 милиона бройки. Сега те изживяват нещо като подем: броят на именитите източногермански трабанти и вартбурзи по пътищата на Германия нараства.

Те още веднъж могат да се видят по пътищата на Германия – именитите източногермански возила от марките " Трабант " и " Вартбург ". Данните на Федералната работа за авто превоз сочат, че от години броят им нараства: сега на територията на цялата страна се движат съвсем 40 хиляди трабантчета – с близо 5 хиляди повече, в сравнение с през 2020 година. Най-много регистрирани трабанти - над 10 хиляди – има в провинция Саксония, следвана от Бранденбург и Тюрингия – надлежно с 6300 и 5700 бройки, написа Дойче веле.

Една от аргументите за растящата известност на тези возила е, че те припомнят на хората за тяхното минало, споделя ръководителят на феновете на трабанти в източния град Цвикау Томас Винкелман. " Тази кола, която към този момент се води за олдтаймер, през днешния ден има напълно друга стойност ", споделя той пред " Шпигел " и прибавя, че за тези коли към момента се намират елементи, а някои от най-търсените даже не престават да се създават.

Саксония води класацията по брой на коли в придвижване също и при вартбурзите –другата известна източногерманска марка, която по времето на Германска демократична република се произвеждаше в заводите в Айзенах. Актуалната статистика сочи, че в цяла Германия през днешния ден се движат 8726 бройки от източногерманския автомобил от междинна класа. През 2010 година те са били 7700.

От стартирането им на пазара - 1955 и 1957 година надлежно за " Вартбург " и " Трабант " – до 1991 година, когато е прекратено производството и на двете коли, са били създадени 1,2 милиона вартбурга и 3 милиона трабанта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР